пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Наша Дубровиця – невеликий райцентр. І для того, щоб зробити його кращим потрібно небагато: просто любити його. Як і в кожного міста у нього є проблеми. Одні – може вирішити держава, а інші – самі жителі, яким воно не байдуже.



Саме цим принципом керуються молоді дубровичани, котрі об’єдналися в громадську організацію «Молодіжний Альянс». Президент об’єднання Богдан Ракович каже: «Нам подобається наше старовинне місто, тут  багато дерев, декілька парків, скверів. Але бракує господарської руки». Тож хлопці взялися виправляти ситуацію. Власним коштом придбали 16 кованих лавочок та оплатили їх монтаж в центральному парку міста. Виступив «Молодіжний Альянс» й спонсором в ремонті Колківського, Сварицевицького, Бережківського, Берестівського дитсадків, закупив меблі для дитячого стаціонарного відділення лікарні, допоміг з облаштуванням музичної школи, міської ЗОШ №2 тощо. У хлопців попереду ще багато планів, а отже - й обнов для Дубровиці. Насамперед хоче «Альянс» дофарбувати другий бік мосту через Горинь, аби не виглядали ми кумедно в очах гостей.
Гарну справу в облаштуванні прилеглих територій робить й КП «Будинкоуправління». На місті захаращених самими ж мешканців «шанхайчиків» підприємство облаштовує дитячі майданчики. От й нещодавно став до ладу такий оазис хорошого настрою для малечі по вулиці Новій. За словами керуючого «Будинкоуправлінням» Сергія Столярця, це вже п’ятий ігровий майданчик, який створений для потреб мешканців коштом самого підприємства (додаймо до цього переліку ще й ті два, де «Будинкоуправління» виступили в якості підрядної організації, а замовниками були міська рада та благодійники).

До дизайну ж майданчика на Новій підійшли комунальники досить творчо. Ми звикли великої уваги надавати тільки фасадам будинків. А от з парканами, колишніми дошками пошани, стадіоном та деякими самобудами – просто біда. Обшарпані, в подертих оголошеннях, сірі. На них просто не хоче затримуватись око, і повз них ми швиденько проводимо гостей міста, щоб вони їх не помітили. Комунальники врахували й цей факт – тож на стінах гаражів, що межують з дитячим майданчиком, з’явилися кумедні мультиплікаційні герої. Й яскравих кольорів додали до буденної сірості, й візуально розширили самі межі майданчика.

Немає коментарів:

Дописати коментар