четвер, 15 січня 2015 р.

ТРАДИЦІЙНІ «РІЗДВЯНІ ПІСНЕСПІВИ»
V-ий районний фестиваль пісенного мистецтва під назвою «Новорічно-Різдвяні піснеспіви» відбувся у Дубровиці.

У нашому місті він став доброю традицією та щорічно  проходить в період новорічно-різдвяних свят.
Цьогоріч співати колядки та щедрівки у Дубровиці зібралося  понад 160 учасників – представники сільських культурно-дозвіллєвих комплексів та народні аматорські колективи клубних установ  району.
Розпочався фестиваль урочистою ходою від РБК до центральної  ялинки міста на майдан Злагоди, де колядками та щедрівками творчі  колективи прославляли народження Спасителя. 
Біля ялинки ведуча свята Мирослава Потер розпочала   фестиваль та запросила до вітального слова в.о. начальника  відділу культури і туризму РДА, старшого спеціаліста Наталію  Мозоль, яка зворушливими словами звернулась до  учасників фестивалю та усіх присутніх.
Після того як учасники фестивалю гуртом сфотографувались, ведуча запросила продовжити свято у приміщенні РБК і колективи  колядуючи поспішали туди, де на їх уже чекали господарі свята.
Гостинно приймали віншувальників методисти  РБК Ірина Потер та Сергій Кот.
Різдво – це одне із найвеселіших свят, де є близьке  спілкування з глядачем. Це – завжди радість. Це – завжди позитивні  емоції.
На фестиваль прибуло 14 колективів: з Берестя, Сварицевич, Миляч, Кураша, Бережок, Крупового, а також гурти колядників із  Сельця, Лісового, Осови, Висоцька, Трипутень, Тумені.
Слід відзначити яскраві виступи народних аматорських  вокальних колективів «Родінонька» с. Бережки (керівник – Ганна Красько), «Серпанок» с. Берестя (керівник – Іван  Буткевич), «Берегиня» с. Крупове (керівник – Ніна Рабчевська), гуртів  колядників с. Трипутні та с. Осова.
Вперше взяв участь у нашому фестивалі гурт колядників  церкви Християн Віри Євангельської із с. Осова, що прибув на  свято на чолі із пресвітером В’ячеславом Олександровичем Рудніком, який закликав помолитися всіх за мир в Україні та за збереження  життя і здоров’я воїнів, які перебувають в зоні АТО.
Насамкінець фестивалю мала слово Наталія Мозоль, яка подякувала всім  учасникам, а окремо колективу із с. Тумень та вручила квіти  жінкам із колективу за дорученням депутата  районної ради від Туменської с/р Миколи Новика. А також за участь у районному фестивалі усі учасники отримали подяки від організаторів свята та солодощі від профспілки працівників культури, за що завдячуємо  голові профспілки Н.К. Дубінець. 
Проведений фестиваль був більш домашній. Тут не було  якихось здобутків, медалей. Зібралися прості люди: артисти, які хочуть порадувати своєю творчістю глядачів, та ті, хто хочуть прийти і подивитись їхні виступи.
А ті, хто з якихось причин цього року не встиг почути  унікальні колядки та віншування з нагоди різдвяних свят у  виконанні аматорських колективів району, матимуть змогу наступного року надолужити завдяки фестивалю, відчути  різдвяний дух, адже традиція «Різдвяних піснеспівів» продовжиться  і  кардинальних змін у його проведенні не буде.
Ірина ЯРМОШЕВИЧ, завідуюча

організаційно-методичним центром РБК.

Немає коментарів:

Дописати коментар