четвер, 15 січня 2015 р.

Вертеп – промінчик надії у формуванні духовного світу дітей
Формування духовного світу дітей та молоді, духовності як провідної якості особистості – велике і складне завдання, що стоїть у центрі уваги батьків, учителів, вихователів, широкого педагогічного загалу.
Особливої актуальності воно набуває сьогодні, в складні часи соціально-економічного і політичного розвитку країни. Але навіть у найскладніші життєві моменти душа людини прагне світла, спокою, духовності.
Різдво Христове – велике християнське свято! Скільки радості і втіхи воно приносить в кожну оселю! Уже восьме Різдво у Свято-Успенській церкві села Висоцьк не проходить без театралізованого вертепу під керівництвом вчителя Світлани Миколаївни. Більше 30 дітей молодшого шкільного віку продемонстрували свої акторські здібності, співали колядки, зичили добробуту всім присутнім у храмі. Діти отримали масу приємних вражень від участі, а їх батьки, дідусі і бабусі залюбки насолоджувалися плодами духовного і морального виховання дітей.
Привітати новонародженого Спасителя у яслах прийшли ангелята, три царі принесли в дарунок золото, ладан і смирну, пастушки – найкращу овечку і малу теличку, селянин – сніп пшениці, а україночка – сорочку-вишиванку. Свято пройшло цікаво та змістовно. А в дарунок діти отримали благословіння від настоятеля, солодощі та м`які іграшки.
Дитина починає здобувати духовне виховання з сім’ї. А сім’я – це домашня церква, що формує добрі звички. І. Котляревський у п’єсі «Наталка Полтавка» повчає:
«Де згода в сімействі, де мир і тишина,
Щасливі там люди, блаженна сторона.
Їх Бог благословляє, добро їм посилає
І з ними вік живе!».
Висловлюю щиру подяку всім батькам, які беруть активну участь у житті нашої церкви. Бажаю всім височанам доброго здоров`я, щастя у житті і всіх земних благ.
Хай новонароджений Христос щедро обдаровує вас всіма ласками, допомагає втілювати в життя всі ваші задуми. Нехай мир та злагода живуть у ваших оселях, а на обличчі ваших дітей завжди буде посмішка.
Добра та щастя вам на многая літа!
Достатку, затишку й душевного тепла!
Андрій ПОСТОЄВ, настоятель Свято-Успенської церкви с. Висоцьк, священик.



Немає коментарів:

Дописати коментар