пʼятницю, 9 січня 2015 р.

Трагічний випадок перед
Новим роком!

30 грудня о 20.50 в Службу порятунку Рівненщини за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Бережки.
За вказаною адресою з райцентру негайно виїхало чергове відділення
14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

На місці рятувальники встановили, що пожежа виникла в одноповерховому дерев’яному житловому будинку. Зі слів селян, в будівлі повинні були перебувати люди.
Не гаючи часу, працівники Держслужби з НС в апаратах захисту органів дихання зайшли в палаючу оселю. Серед суцільного диму в одній із кімнат вогнеборці виявили тліюче ліжко, на якому лежала людина. Поруч на сусідньому ліжку знаходився ще один чоловік. Рятувальники терміново винесли людей на свіже повітря. На жаль, чоловік, що був виявлений на догораючому ліжку, вже був мертвий. Проте другий громадянин ще подавав слабкі ознаки життя. Оперативно застосувавши реанімаційні заходи, рятувальники привели людину до тями. Після цього врятованого лікарі «швидкої» доставили в районну лікарню. Тим часом, вогнеборці швидко ліквідували пожежу. Вогонь встиг знищити лише одне ліжко та окремі речі домашнього вжитку. Врятований громадянин в стані середньої важкості через отруєння продуктами горіння перебуває в реанімації лікувального закладу. Наразі причина пожежі та її обставини встановлюються.
Шановні громадяни. Служба порятунку Рівненщини вкотре звертає увагу на суворе дотримання елементарних правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Постійно стежте за справністю електропроводки та електрообладнання у своєму господарстві. Довіряйте їх монтаж і ремонт тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовуйте автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Перед тим, як вийти з приміщення, потрібно вимикати все електрообладнання з розеток. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.
Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих простих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть – з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів.
Дубровицький РС ДСНС України.





Немає коментарів:

Дописати коментар