четвер, 15 січня 2015 р.

Екскурс
у  професію

Коли береш до рук газету «Дубровицький вісник», то навіть не здогадуєшся, який складний процес вона проходить, доки не опиниться у нашій поштовій скриньці.
І от нещодавно нам пощастило побувати у редакції видання в четвер, саме тоді, коли газету передавали Інтернетом у друкарню. Прийшовши туди, ми познайомились із головним редактором та іншими працівниками газети, які розповіли нам дуже багато цікавого про професію журналіста, показали всі підшивки газет, що вийшли з 1994 р., часу заснування газети, яка (що відразу кинулось нам у вічі) тоді мала набагато простіший, а зараз – більш сучасний дизайн (кольорові сторінки, більша їх кількість, цікавіші рубрики та ін.).
Головний редактор, Людмила Родіна, цікаво розповідала про свою роботу, з чого ми зрозуміли, що бути журналістом не так просто, як нам здавалося раніше, адже потрібно дуже багато знати, мати широкий світогляд. А ще від пані Людмили ми дізналися про колишню редакцію і друк газети на старому обладнанні за допомогою металевих пластин і набору тексту вручну. Ми були дуже вражені, адже це була така важка праця!
Коли залишилась остання сторінка і добігав до кінця робочий день, вимкнули світло, проте ніякої паніки не було. Відповідальний за випуск газети редактор Лариса Ковальчук запевнила, що завтра їхнє видання, як зазвичай, отримають читачі, хоч би скільки не довелося їй чекати появи світла. Кожен із нас подумки поспівчував, адже відповідального редактора, напевне, також чекає сім’я і хочеться відпочити після напруженого робочого дня.
Із редакції ми вийшли задоволені, з позитивним зарядом емоцій та чудовим настроєм, проте дещо замислені: «А чи зможемо ми опанувати таку, на перший погляд, просту і водночас складну професію?».   
Марія МАЛАФЕЙ, Анна ШВЕД, вихованки гуртка
«Основи журналістики» центру позашкільної освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар