четвер, 21 січня 2021 р.

 


Рідних  Героїв  привітали

«Янголи  милосердя»

 

Завжди дуже приємно спілкуватися з мамою нашого Героя Олега Ващишина – Євгенією Іванівною. Поспілкувалися по телефону ми з цією шанованою, мудрою  Людиною і в день Різдва. Євгенія Іванівна передала вітання всім моїм колегам, читачам «Дубровицького вісника» і побажала здоров’я та миру. Також землячка розповіла мені про приємну подію: волонтерська група «Янголи милосердя» із Португалії передала матерям наших полеглих Героїв подарунки і різдвяні вітання. Поздоровлення з Різдвом були написані від імені синів. «Як з сином зустрілася, прочитавши ці хвилюючі слова вітання, – зазначила Євгенія Іванівна, – як він мені написав від щирого серця вітання з Різдвом. Відчула присутність душі свого Олежика і його любов з неба». Зі сльозами на очах жінка перечитала мені хвилюючі рядки вітальної листівки. У подарунок матері отримали чудові українські хустки і статуетки  святої Фатіми, освячені в Ізраїлі. Так волонтери із Португалії благословили кожну маму полеглого бійця».

 

На сайті Дубровицького РТЦК СП читаємо:

«Напередодні Новорічних та Різдвяних свят «Янголи милосердя» з Португалії за допомогою наших невтомних волонтерів провели акцію «Привітай маму загиблого Героя з Різдвом», щоб зігріти згорьовані материнські серця.

5 січня військовий комісар Дубровицького РТЦК СП підполковник Олександр Ярмошевич вручив подарунки рідним загиблих Героїв: Олександра Ярмоліча, Івана Охмака, Олега Ващишина, Юрія Колесника, Віталія Мазура, Івана Борсука, Юрія Сокола, Федора Пляшка, Олександра Котяша.

Ми безмежно вдячні волонтерській групі «Янголи милосердя» в Португалії за їх неосяжну любов до Батьківщини та рідного народу! І щиро просимо в Бога, щоб більше жодна матір не хоронила свого Героя-сина чи дочку, і щоб наші нащадки ніколи в житті не знали, що таке ВІЙНА!».

Від імені всіх рідних полеглих бійців Євгенія Ващишина щиро дякує волонтерам з Португалії, а також особисто Олександру Ярмошевичу за увагу до родин полеглих, за ту часточку тепла, яку передали ці люди у час Різдвяних свят нашим шанованим землякам. Це зігріло їх серця.

До речі, волонтерська група «Янголи милосердя», створена українською громадою у Португалії, з перших днів бойових дій на Донбасі допомагає захисникам країни. Першу допомогу надала ця організація влітку 2014 року пораненим у Вінницькому шпиталі.  Протягом останнього часу здебільшого підтримують сім’ї загиблих Героїв. «Янголи милосердя» – це шестеро жінок: Олена Маковійчук, Валентина Тимчук, Валентина Кухта, Олена Осадчук, Наталя Ткач, Ірина Давидовська.

На сторінці волонтерської організації «Янголи милосердя» прочитала таку інформацію:

«Всією командою висловлюємо велику вдячність всім благодійникам, які приєдналися до акції «Привітай маму загиблого Героя з Різдвом».

Завдяки вам закуплені і відправлені в Україну всі «складові» подарунків на свято Різдва. Долучилося дуже багато людей як в Португалії, так і українці з інших країн. Зокрема, зі США було вислано 480 євро. Тетяна Матвiйчук, Мирослава Дiденко, Ярослава Котанська – щиро дякуємо! Це була дійсно командна робота!

Руслан Осадчук шукав магазини, домовлявся, закупляв, привозив та пакував подарунки для відправки в Україну. Марія Дребіт створила вітальну листівку для матерів. Яніна та Павло Сидір в Україні замовляли подарункові пакети, листівки та наліпки і оплатили самі частину їхньої вартості. Анна Власюк «тримала пульс» на діях продавчинь хусток в Україні – постійно була на телефонному зв’язку з ними. Олена Лисенко перевіряла чи хустки не російського виробництва, бо це для нас принципово та важливо, а Марія та Тарас Слободян їздили за хустками.

Вікторія Шинкаренко та Ірина Давидчук, що з Рівного, упаковують подарунок кожній мамі. Але ніяка командна робота не допомогла б, якби до акції не приєднались всі ви!

Спочатку ми розраховували на 130 матерів з Рівненської області. На жаль, багато з них не дочекались, не дожили до Різдва. Деякі виїхали, не залишивши адреси. Зосталося 104 мами й ми прийняли рішення-блискавку, а саме, додати матерів з Херсонщини і тому все закуплялося по 150 штук».

Ось таку чудову акцію провели для матерів загиблих Героїв українці з Португалії. Спасибі цим людям за їх небайдужість. І берімо приклад.

Люба КЛІМЧУК.

* * *

Від імені всіх матерів тепло подякувала за такий вияв уваги до них Інна Василівна Ярмоліч. Вона так написала про це на своїй сторінці у «Фейсбук»: «Людський розум, свідомість можуть придумати будь-що, але скажіть люди – хто і для чого придумав війну? Вона відбирає у сім’ї найдорожче, що може бути. Адже для кожної мами її рідна дитина – найбільший скарб життя… Тяжко віднайти слова, щоб її заплакані очі після смерті дитини хоч на мить, але заіскрилися, щоб на устах з’явилася хоч мимовільна, але посмішка. Адже біль втрати рідної кровинки ятритиме до останнього подиху. Любов до ближнього та милосердя, здатність простягати руку допомоги іншому притаманні не кожному, а ще й за усі ці роки неоголошеної війни важко і допомогти усім, хто того потребує в Україні. Волонтерська група «Янголи Милосердя» з Португалії доводить, що не важливе твоє місце перебування, а важливо, яка кров тече в твоїх жилах. Саме українське коріння об’єднало жителів Португалії у їх нестримному бажанні допомогти Україні. Напередодні Новорічних та Різдвяних свят «Янголи Милосердя» з Португалії за допомогою наших невтомних волонтерів провели акцію «Привітай маму загиблого Героя з Різдвом», щоб хоч на мить зігрити згорьовані материнські серця загиблих Героїв Рівненщини. Військовий комісар Дубровицького РТЦК та СП, підполковник Олександр Вікторович Ярмошевич – людина, яка пройшла пекло війни з 2014 року, залишивши вдома двомісячну дитину, щоб піти захищати нас з вами, вручив подарунки з Португалії мамам загиблих Героїв України. Я, як голова спілки «Єдина родина» сімей загиблих Героїв Дубровиччини, від імені всіх мам, дякую за підтримку, пам’ять про наших дітей. Велика подяка за організацію кожного нашого заходу, повсякденну підтримку, щире серце головному спеціалісту командування Ірині Василівні Дем’янець. Від усіх нас прийміть вітання з Різдвом Христовим, святом Святого Василя та Святого Водохреща. Нехай у Новому році у ваші домівки прийде міцне здоров’я, щастя, радість, достаток і щоб цей рік приніс мир на нашу українську землю!».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар