понеділок, 4 січня 2021 р.

 


«В ПОЛІТИКУ ТРЕБА ЗАЛУЧАТИ МОЛОДИХ, ОСВІЧЕНИХ, ЧЕСНИХ…»

 

Ось і добігає до завершення буремний пандемічний 2020-ий. Про роботу, вибори, рік минулий, плани та побажання на прийдешній спілкуємося з депутатом Дубровицької міської ради Павлом Рудичеком.

 

Пане Павло, розкажіть трохи про себе: де народилися, хто за освітою, де працюєте?

Народився у  Висоцьку, але сталось так, що усе життя майже проживаю у с. Бережки, тут навчався в школі. Після закінчення Бережківської ЗОШ з 2003 по 2006 р. вступив до Рівненського державного аграрного коледжу на факультет «Будівництво та експлуатація будівель». З 2008-2012 р. навчався на заочній формі у Національному університеті водного господарства на факультеті «Промислове та цивільне будівництво». Тобто з 2006 р. протягом усього часу працював у будівельній сфері, був виконробом,  інженером-проектувальником.

У 2013 р. сертифікувався як головний інженер-проектувальник і відкрив свою справу, займався проектуванням різних за призначенням будівель. З 2017 р. і посьогодні працюю у Державній архітектурно-будівельній інспекції на посаді головного інспектора будівельного нагляду.

Нині молоді люди не надто цікавляться політикою, а Ви вирішили стати депутатом, якими мотивами керувалися?

Я політикою цікавився завжди, ще й в більш молодому віці. Але раніше більше спостерігав. І чесно кажучи, як і більшість людей, був не в захваті від того, що роблять наші політики: що «малі», що «великі». Тобто починаючи від столиці і до найменших сіл. Ми часто чуємо від людей, що «там нормальних немає». Хочу сказати, що насправді вони є, але їх просто дуже мало, і чесним людям важко пробитися в політику. Тож навпаки потрібно залучати у політику молодих, освічених людей. Вони мають свіжі ідеї, рвучкі до роботи і що найголовніше – не зіпсовані тим сумнівним «досвідом», відсутність якого часто ставлять в провину молоді.

Чому Радикальна партія Олега Ляшка?

Чому «Радикальна партія»?... Я не є симпатиком взагалі якихось політичних сил і партій, але тут на місці є хороші люди, з ким можна було б щось зробити хороше для спільноти.

Звісно, йшли в раду, аби втілити й якусь маленьку свою програму, спрямовану на поліпшення мережі закладів рідного села, добробуту земляків, що в задумах?

Моєю програмою була і є турбота про дітей, підростаюче покоління. Хочеться, щоб вони мали хорошу освіту, цікаве змістовне дозвілля. Бо, на жаль, в половині сіл нашої громади школи та садочки не в найкращому стані. Минуло 15 років, а в моїй Бережківській ЗОШ, окрім того, що скоротилась кількість учнів у два рази, нічого більше не змінилось – школи старенькі, не утеплені, із пічним, що зимою димить грубками, опаленням, з покрівлями, що місцями протікають… При низьких температурах, несприятливих погодніх умовах, дітки замість того, щоб займатись на фізкультурі, сидять у своїх класах, бо, на жаль, ні спортивних кімнат, ні спортивного залу немає і т.д.

Хвилює також зубожіння і велика незайнятість працьовитих людей нашої громади. Маю надію, що цій проблемі також у майбутньому буде приділена увага, і у нашій громаді з’являться маленькі, а може й великі приватні, або прибуткові комунальні підприємства. Наприклад, я вважаю, що потрібно відродити пекарню, ковбасні цехи. Але для цього варто відродити тваринництво, а значить простимулювати фінансово приватне фермерство – надати їм нормальні кредитні умови та гарантії збуту продукції хоч би на перші роки. Потрібно шукати та залучати інвесторів – заводити, а не виводити гроші в регіон.

Ви були одним з тих, хто утримувався при голосуваннях за призначення окремих старост, чому?

Якщо ми хочемо змін і хочемо, щоб ці зміни були якісними, то і люди при владі мають бути: освіченими, працьовитими і чесними. Це були три фактори, за якими я голосував за оголошених кандидатів. Хоча, скажу чесно, завідомо знав, що мій голос не вплине на результат.

А тепер давайте відійдемо від справ «державних». Чим депутат та інженер-будівельник Павло Рудичек полюбляє займатися у вільну хвилину?

Вільного часу, на жаль, маю вкрай обмаль. Але коли все ж випадає така, менш завантажена, хвилина, то люблю пограти у футбол, настільний теніс. Практикуємо подорожі родиною на велосипедах, на автомобілі…

Маєте широке коло друзів?

Друзів, що пройшли випробування часом і проблемами, маю небагато, але вони вірні і справжні.

Як загалом оцінюєте рік, що минає? Ваші побажання на Новий рік.

Рік, що минає, видався дуже складним, і я думаю, що для багатьох він був також таким. У новому році хочеться побажати усім змін лише хороших, навчитися працювати та йти до спільної  мети разом. Усім здоров’я, розуміння і терпіння, бо воно іще нам буде дуже потрібне!

І Вам всього найкращого в новому році. Нехай він стане сприятливим для всіх Ваших планів та задумів. Дякую за розмову.

Спілкувалася Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар