четвер, 21 січня 2021 р.

 

На ЖАЛЬ, НЕБЕСНОГО ВОЇНСТВА ЗНОВУ ПРИБУЛО.

НАПІВСИРОТАМИ ЗАЛИШИЛОСЬ

ШЕСТЕРО ДІТЕЙ

 

Минулого тижня знову Дубровиччину сколихнула тривожна звістка – пішов із життя ще один захисник України. Цього разу воєнний траурний кортеж приїхав у Бережки. Раптово обірвалася життєва стежка ще у одного відданого сина України – Івана Остаповича. Помер воїн-контрактник, учасник бойових дій на сорок другому році життя від серцевого нападу в місці дислокації своєї частини – Коломиї.

У вівторок, 12 січня, тіло Івана прийняла рідна бережківська земля. Обряд поховання провели Євангеліські християни-баптисти, віру який сповідував і сам покійний. Однак в час, коли над Батьківщиною нависла небезпека, чоловік без зайвих роздумів взяв у руки зброю, щоб стати на захист рідної землі. Своєї родини. Шістьох діток. Кожного з нас. І пройшов свій ратний шлях гідно. Про це на церемонії поховання розповідали його побратими по службі. «Ваш земляк був надійним товаришем і хорошим воїном», – говорили вони.

 Тож проводжали солдата в його останню путь з усіма військовими почестями, під Українським прапором і з прощальним салютом. Люди ставали на коліна перед траурною процесією, щоб віддати останню шану земляку, який безстрашно дивився в очі небезпеці, відвойовуючи нам усім волю, незалежність, право на мирне життя.

У церемонії поховання померлого бійця взяли участь голова Дубровицької РДА Олександр Гузич, міський голова об’єднаної ОТГ Богдан Микульський, військовий комісар Олександр Ярмошевич, побратими воїна, ветерани АТО-ООС, односельці, просто небайдужі земляки.

Боляче було дивитися на родину покійного. Біль втрати, здається, наскрізь пронизав його малолітніх діток, які так щиро тулилися до труни батька. Війно, скільки ти ще плодитимеш сиріт і вбиратимеш наші села та міста в траур?!.

Людмила РОДІНА. 

 






Немає коментарів:

Дописати коментар