понеділок, 4 січня 2021 р.

 

СЕРГІЙ ЄВТУШОК ПРИВІТАВ ДУБРОВИЦЬКИХ МЕДИКІВ З НОВОРІЧНИМИ СВЯТАМИ

 

Традиція новорічних подарунків від народного депутата для мешканців Дубровиччини бере початок від Олександра Абдулліна. Вже дорослими стали дітки, які отримували такі новорічні сюрпризики, але кумедні коробочки у вигляді Миколайчика та Снігуроньки від Олександра Рафкатовича й досі зберігаються в багатьох  оселях як добрі обереги.

Приємно, що починання Абдулліна продовжив його однопартієць і наш земляк – народний депутат Сергій Євтушок (фракція «Батьківщини»). У вівторок, 22 грудня, він разом із депутатом обласної ради Миколою Драганчуком та міським головою Богданом Микульським побував у наших медиків, аби особисто подякувати за жертовність та привітати з прийдешніми святами колективи станції невідкладної допомоги, ПМСД та центральної  лікарні, а для дітей працівників передати кілька сотень солодких дарунків.

Сергій Миколайович зазначив, що на всіх рівнях відстоює інтереси медиків і є одним з тих, хто категорично був проти медичних експериментів Супрун. «Бюджет-2021» можна критикувати як завгодно. Але на медичну галузь ми постаралися відвоювати коштів по максимуму. Це додаткові 36 млрд. грн. Де знайшлися кошти в бюджеті, що має значний дефіцит? В тому числі 8,5 млрд. – із так званого ковідного фонду. Бачили ж, дороги роблять з нього, приймальні відділення, якесь «Велике будівництво». От я завжди на телебаченні, якщо є можливість звернутися до профільного міністра, когось із уряду, запитую: «Як же так,  не маємо кисню, бракує  приміщень для розміщення хворих, кисневі станції розгортаємо в пристосованих будівлях, а ми в цей час будуємо дороги чи облаштовуємо приймальні відділення? І наводжу побачений мною приклад із Сарненської лікарні: біля реанімаційного приміщення в будці без дверей облаштували примітивну кисневу станцію. Сестричка тягає балони разом з підручними працівниками на руках, в морози відливає ці резервуари гарячою водою, бо шість-десять людей як мінімум щодоби потребують цього кисню. А ми в цей час з помпою показуємо новозведене приймальне відділення чи якусь дорогу. Це непросто неправильне управлінське рішення, абсолютно не стратегічне, а й навіть аморальне. Так, нам потрібні сучасні умови для роботи медиків, якісні дороги, але уже після того, коли лікарів забезпечать, чим протистояти небаченій досі недузі, і звісно, коли вони матимуть за це достойну зарплату», – сказав Сергій Євтушок на зустрічі з медиками.

Подбали про медичну галузь і в місцевому бюджеті. «У четвер у нас бюджетна сесія. Ми в бюджеті передбачили не просто повністю погасити всі попередні борги галузі. Вперше, мабуть, в історії нашої Дубровиччини ми стовідсотково забезпечуємо в бюджеті комунальні потреби медичних закладів на поточний рік. Я не знаю, з яких міркувань цього не робили раніше. Але саме потреби ЦРЛ та ПМСД – завжди будуть серед пріоритетів новобраної міської ради нашої ОТГ», – сказав міський голова Богдан Микульський.

Користуючись нагодою, наші керівники медичної галузі звернулися до народного депутата з проханнями допомогти з придбанням комп’ютерного томографа для центральної районної лікарні, цифрового біохімічного аналізатора для ПМСД та щодо реконструкції гаражів для спеціалізованого транспорту станції екстреної допомоги і приміщення амбулаторії №2 (дитячої консультації) ПМСД.

Людмила РОДІНА.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар