понеділок, 4 січня 2021 р.

 

Карантин для спортивного азарту не завада

Зазвичай підбиття підсумків спортивного життя Дубровиччини проходить масштабно та святково. Збирається численна спортивна родина, аби назвати тих, ким пишається край. Однак цьогоріч 23 грудня у будинку культури було малолюдно. Карантин вніс свої корективи у щорічний захід. Нагороджували лише кращих футболістів та представників команд-призерів.

 

Попри складний карантинний час та обмеження, спортивні заходи проводились. З дотриманням усіх вимог звичайно. Ентузіасти, спортсмени та їх наставники не дали згаснути вогню активного дозвілля. Тож більша частина запланованих заходів Спартакіади Дубровиччини-2020 все ж відбулась. За її загальними підсумками визначили шістку найкращих команд. Уже кілька років лідером у рейтингу стає спортивний клуб «Сокіл» села Осова. Друге місце посіла команда Дубровицької міської ради. Третє – виборола Миляцька територіальна громада. На четвертій сходинці Залузька сільрада. П’яте та шосте місце розділили команди Колківської та Сварицевицької сільрад.

Цього дня кубки отримали найвправніші спортсмени Чемпіонату району з футболу-2020 року. Їхні імена визначили шляхом голосування. Команди-учасниці змагання обирали в кожній номінації кращих футболістів. Гідних претендентів було багато. Не можна було голосувати тільки за своїх гравців.

Відтак кращим захисником Чемпіонату визнано Аврамишина Валерія з команди «Сокіл» села Осова.

Кращим  нападаючим – Сидоришина Валентина («Случ» села Колки).

Кращим воротарем – Савича Богдана («Альянс» села Золоте).

Кращим півзахисником – Крупка Михайла («Будівельник» села Сварицевичі).

А от у тому, хто стане найкращим бомбардиром, сумнівів не було. Ліпінський Ярослав забив під час Чемпіонату 10 голів, за що отримав відповідне визнання. В підсумку його команда «Олімпія» (с. Милячі) стала бронзовим призером змагань.

Срібні нагороди  отримала команда «Сокіл» (с.Осова). А чемпіонство району з футболу 2020 року виборола комада «Случ» (с. Колки).

Розвиток спорту потребує не лише ентузіазму, а й зачасту фінансової та матеріальної підтримки. Багаторічним надійним плечем для спортсменів команди «Альянс» (с. Золоте) є директор Висоцького лісгоспу Віталій Федорович Торчило. Він повністю забезпечив команду для участі в Чемпіонаті з футболу. Тож отримав щиру подяку та нагороду.

До слова, Дубровицький та Висоцький лісгоспи наразі на благодійній основі опалюють новозбудований спортивно-оздоровчий комплекс. З приводу його відкриття із залу лунали слушні запитання. Адже будова першої черги є, але поки вона не введена в експлуатацію. Тому там не може повноцінно працювати, наприклад, та ж Дубровицька спортшкола, котра не має приміщення для занять. Справа в бюрократичних нюансах. Уже готові ключові документи. Далі Сарненська районна рада має передати це майно Дубровицькій територіальній громаді. А та в свою чергу повинна створити відповідну установу та затвердити штат, який утримуватиме комплекс. Мозоль Наталія Мусіївна зазначила, що до кінця грудня відділ культури візьме цю будівлю на баланс. І якщо все складеться добре, з нового року заклад відкриє свої двері для спортсменів.

Вручали кубки і грамоти любителям спорту Лисак Олександр Ярославович, керівник апарату РДА, Кухарець Микола Миколайович, заступник міського голови, Мозоль Наталія Мусіївна, начальник відділу культури, молоді та спорту, та Петренко Віталій Анатолійович, голова Дубровицької асоціації футболу. Організатор заходу – Андрій Гриневич, очільник районного ВФСТ «Колос».

Вони подякували всім за активність, небайдужість, співпрацю та підтримку. Привітали з прийдешніми святами і побажали міцного здоров’я, здійснення бажань та нових спортивних успіхів.

Леся КОНДРАТИК.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар