понеділок, 4 січня 2021 р.

 




Пульсоксиметри – під ялинку

 

12 пульсоксиметрів для потреб ФАПів Дубровиччини подарувала днями небайдужа та ініціативна людина Олена Вороніна, яка активно займається громадською діяльністю. Нагадаю, наприклад, що пані Олена активно організовувала прибирання кладовища у Колках. Там, з її ініціативи та з сприянням односельчан та добрих людей, було пророблено велику роботу.

А 28 грудня Олена Вороніна поспілкувалася із завідувачами сільських медичних закладів Дубровиччини та вручила їм подарунки напередодні Нового року. Пульсоксиметри просто необхідні для роботи медиків у час пандемії. Пульсоксиметр – медично-діагностичний прилад для вимірювання рівня сатурації кисню в капілярній крові (оксигенації).

– Дуже хочу, щоб ці апарати прислужилися жителям наших сіл у цей непростий час, – зазначила пані Олена, – оскільки знаю, які виклики коронавірусного періоду. А фінансування медицини, на жаль, не найкраще… Знаю і скільки зусиль докладають працівники ФАПів для покращення здоров’я населення Дубровиччини. Уклін їм за працю. Скажімо так, це моя лепта для потрібної справи – турботи про здоров’я простих людей, кожен з нас має віддати десятину, по-Божому. Це можна зробити по-різному… Я вирішила так.

Завідувачі ФАПів щиро дякували пані Олені за таку вчасну і потрібну допомогу, наголошували, що у роботі кожного – пульсоксиметр тепер дуже доречний. Приємна несподіванка - наприкінці року отримати таку потрібну для роботи річ і солодощі до чаю.

За період пандемії фахівці сільських ФАПів стали найголовнішими і надійними помічниками своїх земляків. Сотні людей отримали у них допомогу та фахову підтримку. Спеціалісти на ФАПах не відмовляли хворим у наданні медичних послуг, знаючи навіть про їх ковідівські діагнози, ризикуючи власним здоров’ям. Дуже добре, що у наших селах є куди піти зробити укол у вену, прокапати потрібний препарат. На сільських ФАПах завжди підтримають і дадуть гарну пораду.

Дуже гарні відгуки про працівників ФАПів написали у мережі жителі наших сіл. Наприклад, Віра Чередняк-Коєта зазначила: «Я хочу велику подяку написати нашим медикам із Бережок. Дівчата, ви молодчинки. Дякуючи вам, ризикуючи своїм здоров’ям, ви врятували село. Ось кому треба платити достойну зарплату. А Надія Костючок-Коєта додає: «Я хочу приєднатись до сказаного на адресу медиків із Бережок. Це люди з великої букви. Важке становище із захворюваністю на ковід було у селі із середини вересня по жовтень, село було врятоване нашими медиками. Дорогі наші медпрацівники, щира вам дяка і велике шанування!».

Робити добро може кожен із нас. Хотілося б, щоб приклад небайдужої, шанованої Олени Вороніної став гарним взірцем для наслідування. Дійсно, десятину добра кожен може віддати по-своєму.

 

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар