четвер, 18 червня 2015 р.

Удосконалюють  військові  навички
Минулої суботи на плацу Дубровицько-Зарічнянського об’єднаного комісаріату було людно. Представники Дубровицького і Зарічненського районів - переважно досвідчені чоловіки, які відслужили у лавах Збройних Сил, вирушали на навчання з територіальної оборони. Всі зодягнені у нову військову форму, як і годиться для військових навчань. Зустріла тут багатьох, з ким доводиться не раз спілкуватися по роботі – працівники РДА, соціальної сфери, освітяни і підприємці. Досвідчені фахівці у своїх галузях вирушили на полігон, аби оновити знання, отримані під час служби в армії. До речі, Зарічненський район представлений був і сільськими головами. Як зазначали вони у розмові, участь у навчальних зборах додасть їм і свіжих навиків, і внутрішньої впевненості для спілкування із земляками, особливо в питаннях мобілізації.
Побесідувавши з нашими краянами, зрозуміла, вирушали вони на навчання з хорошим настроєм і готовністю якнайкраще демонструвати і удосконалювати там свої військові вміння і навички.
Голова райдержадміністрації щиро подякував нашим землякам, які безвідмовно погодилися взяти участь у навчальних зборах і зазначив, що таким чином чоловіки демонструють свою готовність захищати у потрібну хвилину свою родину, землю, свій дім. За словами Сергія Киркевича, в таких аспектах і проявляється дух патріотизму зрілих і досвідчених людей.
На жаль, окремі наші земляки знайшли спосіб ухилитися від такого навчання. Є в цьому недопрацювання і керівників установ і організацій, де вони трудяться. Однак, сьогодні передусім завдячуємо тим, хто став хорошим прикладом щодо організації військовозобов’язаних для таких навчань.
В.о. військового комісара Дубровицько-Зарічнянського об’єднаного військового комісаріату полковник Богдан Микульський зазначив, що на навчання вирушає загін оборони, який у разі потреби, в особливий період, підтримуватиме безпеку і правопорядок у нашому регіоні, допоможе забезпечувати діяльність органів державного управління; охоронятиме стратегічно важливі об’єкти і комунікації; боротиметься з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями; допомогатиме в охороні державного кордону, тощо. Саме так визначене поняття територіальної оборони в законодавчому полі України. Богдан Микульський побажав нашим землякам щасливої дороги та успіхів у навчальних заходах з військової підготовки.
Зазначимо, що форму для наших земляків було придбано за сприяння Дубровицького і Висоцького лісгоспів та райдержадміністрації. До речі, Сергій Киркевич супроводжував цього дня наш загін до місця призначення, де ознайомився з умовами перебування та побуту військовозобов’язаних на період навчання.
P.S. Як зазначив нам (у вівторок) у телефонній розмові керівник терцентру Віталій Ващишин (який перебуває на навчанні разом зі своїми підлеглими), наразі наші земляки виконують всі завдання, передбачені програмою навчання для військовослужбовців, що включає різнопланову підготовку до захисту територій. Настрій у наших краян хороший. Всі справляються з покладеними на них завданнями.
Любов Клімчук.












Немає коментарів:

Дописати коментар