четвер, 18 червня 2015 р.



БУДЬ ПАТРІОТОМ!

Україна перебуває у складній ситуації. Іде війна з сусідньою державою, яка має ресурси для того, що б ця війна продовжувалась довго. Крім того, у країні економічна криза, безробіття та велика кількість вимушених переселенців.
При цьому українська нація об’єднана між собою політичними, економічними та суспільними інтересами. З початком антитерористичної операції на сході України у квітні 2014 року в Україні активізувався волонтерський рух, який має на меті:
- допомогти бійцям українських силових структур та добровольчих батальйонів в отриманні сучасного обмундирування, амуніції, технічних засобів, транспорту тощо для успішного проведення антитерористичної операції на сході України;
- допомогти внутрішньо переміщеним особам, які вимушено залишили свої домівки у Криму та на Донбасі, у пошуку житла, допомоги речами першої необхідності, їжею та одягом.
За даними соціологів, майже 78% українців чимось допомагають бійцям та переселенцям, третина дає гроші, інші – продукти, речі, особистий час, знання, зусилля.
«Якби не волонтери, Україна не змогла б дати відсіч ворогові, бо він напав тоді, коли державні інститути не працювали», - говорить боєць одного з підрозділів Збройних сил України з позивним «Тарас».

Однак, є й інший, доволі сумний, бік медалі. Останнім часом у ЗМІ та соціальних групах мережі Інтернет окремі журналісти, волонтери, громадські активісти публікують інформацію, яка розкриває спеціальні технічні прийоми і тактику проведення АТО; оприлюднюються дані про персональний склад співробітників спеціальних підрозділів і членів оперативного штабу.
Кожен українець повинен розглядати себе в контексті цінностей і успіхів волонтерської організації; бути свідомим того, що оприлюднення матеріалів своєї діяльності утруднює проведення антитерористичної операції, створює загрозу життю та за здоров’ю тих, хто виконує свій патріотичний обов’язок і тих, хто знаходиться в районі проведення зазначеної операції або за її межами.
Давайте будемо відповідальними перед тими, хто щодня ризикує своїм життям в зоні бойових дій!

Олег Конончук, житель району.

Немає коментарів:

Дописати коментар