четвер, 18 червня 2015 р.

Дільничний інспектор міліції – на варті закону та правопорядку!
У 2004 році наказом Міністра внутрішніх справ України день 18 червня офіційно затверджене Днем дільничного інспектора міліції.

Професія дільничного інспектора міліції зобов’язує бути серед людей, перейматися їхніми щоденними справами, допомагати у вирішенні різних негараздів, які трапляються у наших пересічних громадян.
Ця служба набула вагомого авторитету серед населення, оскільки дільничні інспектори міліції постійно перебувають у вирі подій, допомагають тим, хто цього потребує, розкривають злочини, попереджують та припиняють різного роду адміністративні та кримінальні правопорушення. 
Недаремно організовуються щотижневі зустрічі з громадянами, які проживають на певній дільниці, де інспектор розповідає їм про криміногенну ситуацію, про свою роботу, відповідає на запитання громадян, застерігає від вчинення протиправних діянь та відповідальність за скоєне.
Дільничний інспектор міліції, можна сказати, - універсальний міліціонер, який є і слідчим, і психологом, і, навіть, трапляється таке, надає медичну допомогу.
Його робота не має певного графіку, бо потребує повсякчасної людської уваги, тобі о 23-й годині на мобільний телефон може подзвонити схвильована жінка, яка просить захисту від свого чоловіка-дебошира, або стурбована мати, котра не знає, яким чином допомогти своєму сину вилікуватися від алкоголізму.
Сьогодні чисельність дільничних інспекторів міліції в районному відділі міліції в складає 17 осіб, із них 15 несуть службу в сільській місцевості. Дільничними інспекторами міліції розкривається найбільша кількість злочинів, постійно проводиться профілактика та припинення адміністративних правопорушень, ведуться різного роду обліки, налагоджується співпраця з населенням та громадськими формуваннями з охорони громадського порядку, з прикордонниками, розглядається велика кількість заяв та повідомлень, які надійшли від громадян, підприємств та організацій.
Так, на сьогодні дільничними інспекторами міліції розглянуто 866 заяв, складено 481 адміністративних протоколів, припинено діяльність 32 осередків самогоноваріння, обліковується 331 особа, з них раніше судимих осіб - 48 та сімейних дебоширів - 113, розкрито 39 злочинів. Дільничний інспектор міліції кожного дня відвідує різні помешкання громадян, яким вручає візитки зі своїми даними та номерами мобільних телефонів, на даний час сектор дільничних інспекторів міліції відвідав 3387 помешкань громадян та вручено стільки ж візитних карток.
«Довіра - понад усе» - головне гасло дільничного інспектора міліції, адже без співпраці з населенням працівнику в пагонах не обійтися, тільки з вашою допомогою можна боротися з протиправними діяннями, які посягають на життя, здоров’я та спокій громадян.
Оксана Сайчишина, Дубровицький РВ.



Немає коментарів:

Дописати коментар