понеділок, 8 липня 2019 р.





ФЕСТИВАЛЬ НУШ: ЩИРО ТА КРЕАТИВНО!

 НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Саме так говорили про реформу української школи її автори. І от діти, які минулої осені пішли до першого класу, отримали принципово інший старт. Вчилися через гру та спілкування, пізнавали світ, розвивали роботу в групах. Без оцінок та домашніх завдань, у тісній співпраці школи з батьками. І насправді цьогорічні першокласники більш розкуті, креативні, більш дружні між собою. Багато зусиль доклали педагоги та батьки, щоб їх діти навчалися по-новому. На початку року ми розповідали про старт НУШ у нашому районі, наголошували, як змінювалися класи, як проходили курси підготовки педагоги. І от прийшов час говорити про результат роботи за рік.
31 травня свято Останнього дзвоника у дубровицьких закладах освіти завершилося на майдані Злагоди фестивалем «Ми – діти Нової української школи». Організували свято працівники управління освіти, молоді та спорту Дубровицької РДА, районного методичного кабінету. Під обід майдан Злагоди наповнився дитячими посмішками, було шість команд учасників фестивалю: учні перших класів Дубровицького НВК «Ліцей-школа», Дубровицьких загальноосвітніх шкіл № 1, № 2. Прийшли підтримати дітей педагоги та батьки.
Учителі Орв’яницького НВК Вікторія Мозоль та Людмила Потерайко (аніматори) відразу задали фестивалю чудовий, теплий і веселий настрій, який допоміг дітям продемонструвати свої таланти: вміння працювати в групах, досліджувати, творити разом, вирішувати головоломки, малювати та створювати спільні аплікації, працювати за творчими завданнями. Родинна, щира атмосфера фестивалю заполонила цей особливий день у Дубровиці, адже стала гарним продовженням свята Останнього дзвоника. Як багато цікавого і творчого навчила першокласників НУШ! Про це казала у своєму виступі і начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк. Щиро раділи діти нагородам за участь у фестивалі.
Поспілкувалася з батьками. Вони зазначили, що Нова українська школа сторила дітям атмосферу родинного тепла, діти залюбки йшли на навчання. Поспілкувалася й з учнями-першопрохідцями НУШ – не всі були раді канікулам, бо так надовго треба прощатися зі школою. Що ж гарний вимір Нової української школи!
Люба КЛІМЧУК.



Немає коментарів:

Дописати коментар