понеділок, 8 липня 2019 р.



ОСИРОТІЛУ ПОРАНЕНУ ЛЕБІДКУ ПЕРЕДАЛИ ДО ЗООПАРКУ

7 червня дубровицькі бійці ДСНС відреагували на повідомлення викладачів з Дубровицького НВК «Ліцей-школа І-ІІ ст.» та врятували лебідку з пошкодженим крилом з озера Василеве, яке знаходиться поблизу райцентру. Рятувальники передали її в управління Держпродспоживслужби, де птахові надали першу медичну допомогу. Як розповів головний ветеринар району Андрій Тетеря, за сприяння міської влади лебідку вже передали до Рівненського зоопарку, де вона пройде повну реабілітацію. Однак після поранення крила красуня скоріше за все вже ніколи не підніметься в небо. Ветеринари припускають, що лебідь, котрий був з нею в парі, скоріш за все зовсім загинув.
Хто й з якою метою травмував красуню, наразі невідомо. Малоймовірно, що комусь заманулося поласувати м’ясом дикого птаха. Бо хоча в давнину смаженого лебедя й називали стравою царів, все ж відгуки в Інтернеті від тих, хто таку дичину пробував, вкрай негативні мало що таке м’ясо червоне та жорстке, воно ще й віддає специфічним душком. Проте на кожен товар є свій покупець. Любителів екзотики не бракує. Приміром на ОЛХ знайшла масу пропозицій, де цих царських птахів пропонують як окрасу для приватної водойми. Ціни коливаються від 1800 грн. за маля лебедя до 12 тис. грн. за пару білих шипунів. Самка білого лебедя вартує 5000 тис. грн.
В кого піднялася рука на такого величного птаха, як лебідь, ми напевно так і не з’ясуємо. Прикро, що такі взагалі є серед наших земляків.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар