понеділок, 8 липня 2019 р.


Юля Новик:
«Мрію працювати за фахом»
Дубровичанці Юлії Новик незабаром виповниться 21. Прекрасна пора юності зараз у чарівної та талановитої дівчини. Напередодні Дня молоді розкажемо про Юлю, щоб завдяки її розповіді зрозуміти, а чого прагне теперішня молодь. Тим паче, що Юля живе і працює у нашому райцентрі. Як на батьківщині сьогодні живеться нашій молоді?

Юлю, раніше неодноразово бачила Вас на концертах на районній сцені. Ви пов’язали своє життя з музикою?
Так, я навчалася у Дубровицькій музичній школі по класу домри, виступала на концертах не раз. Я закінчила Дубровицьку школу №1, у 2014 році вступила в Рівненське музичне училище, через деякий час перевелася в Дрогобицьке музичне училище і закінчила навчання по класу гітари. Зараз навчаюсь заочно у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії (трудове навчання та технології, креслення).
Чесно кажучи, коли прийшла в Дубровицьку музичну школу, то й не знала, що таке домра. Моя талановита викладач Наталія Володимирівна Ярмошевич запропонувала мені просто подивитися на інструмент, він припав мені до душі. Але склалося так у житті, коли навчилася в Дрогобицькому училищі, я освоїла професійно гру ще й на гітарі. Насправді про це мріяла. Однак, зараз не маю змоги працювати викладачем у музичній школі, на жаль. Дуже хотіла б викладати дітям музику, однак поки що нема можливості влаштуватися за спеціальністю. Це, мабуть, проблема дуже багатьох молодих людей, які не можуть сьогодні знайти роботу за фахом, маючи професійну освіту. Я дуже люблю дітей, хотіла б свої знання дарувати їм. Сподіваюся, що щось у моєму житті в цьому напрямку зміниться на краще.
А чим займаєтеся в Дубровиці? Підшукали для себе якусь роботу?
Так, звичайно, треба ж вже заробляти власні кошти. Зараз працюю в салоні краси «Шоколад», там є невеличка кав’ярня. Отож заходьте, завжди рада вам буду приготувати смачну каву або чай, бельгійські вафлі. Приділяю увагу діткам на роботі, доки їх мамам роблять зачіски. У нашому салоні дуже гарна атмосфера і чудові спеціалісти. Ще підпрацьовую діджеєм у відомому та популярному кафе «Галант». По вихідних у нас дискотека, іноді просять підібрати музику на бенкетах. Завжди намагаюся врахувати вік та смаки відвідувачів, щоб було приємно людям відпочити, розслабитися у колі друзів. Отож постійно цікавлюся новинками в музиці, щоб бути обізнаною в своїй роботі. Дуже люблю слухати та популяризувати українських виконавців.
Живу з батьками, отож зрозуміло, що на даний час мені значно простіше організовувати своє життя, аніж тим молодим людям, хто винаймає квартири. Це додаткові витрати.
Яких друзів цінуєте? Що подобається в характерах людей?
Вважаю, що друзі повинні бути щирими, відвертими, ні в якому разі не двуликими. Інакше, це не дружба. Дуже важливо, щоб у важку хвилину друг підтримав і допоміг. Сравжніх друзів багато не буває.
Доречно поговорити ще про одне хобі – твоїх відданих друзів-мопсів.
Так-так, мої мопси – це мої друзі і мої улюбленці. Ще після першого курсу навчання купила собі мопса на ім‘я Мафія, з  того моменту вже не уявляю своє життя без собаки. Зараз маю два мопси. Першою з’явилася Мафія, а другим Франя. Вони у мене трішки ліниві, але дуже дружелюбні. До їжі невибагливі, у меню їх такі ж каші, як у моєму. Звісно, роблю їм щеплення, раз в рік, бо ж треба, щоб вони були здорові. Цьогоріч вісім  щенят з‘явилося у моїх мопсів на світ, всіх люди розкупили. Дружелюбність цих собак дуже привертає увагу діток. Хочете мати цікавого і дружелюбного друга – заведіть мопсів.
Де відпочиваєш у вільний час? Де взагалі, на твою думку, можна гарно відпочити хлопцям та дівчатам у Дубровиці?
Великою популярністю у молоді користується кафе «Галант» та інші заклади, яких у Дубровиці немало. Коли тепло, то можна гарно відпочити на природі. Головне, з хорошими друзями, щоб відпочинок справді був цікавим і приємним, щоб було товариське спілкування і все в межах розумного, кожна людина сама обирає, де і як відпочивати. Головне, все-таки, з ким!
Що побажала б ровесникам напередодні Дня молоді?
Всім бажаю, щоб закінчилася війна, щоб в Україні можна було знайти роботу за спеціальністю. У кожного є свої мрії, нехай вони здійснюються. Обов’язково добрих друзів мати у житті і справжнє кохання!
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар