понеділок, 8 липня 2019 р.











«Міні-міс Дубровиччини-2019»

конкурс під такою назвою пройшов минулої неділі у районному будинку культури. Організатором цікавого дійства став відділ культури та туризму РДА. А головними спонсорами свята виступили наші шановані депутати Василь Яніцький, Віталій Сухович та Микола Лобчук, також було залучено кошти, виділені на програми культури району.
Учасниці конкурсу зробили незабутнім свято завдяки великій підтримці своїх батьків, особливо мам. Аліса Мунько, Анна Клюйко, Валерія Войтович, Олександра Костючок, Злата Турумкулова, Соломія Коржик, Олександра Левкович, Софія Царик, Катерина Кохно – ось імена чарівних, творчих, сміливих конкурсанток цього святкового дійства. Як сонячно, світло і весняно було на сцені від образів цих юних паняночок. Всі вони дубровичанки, Аліса щойно була випускницею у садочку №1, а всі решта дівчаток – учениці Дубровицького ліцею. Вік учасниць – 6-7 років.
Відразу зазначу, що мами красунь провели левову частку свята за кулісами, бо ж дівчатка тричі перевдягалися. А святкові бальні плаття і зачіски потребували неабиякої обережності. Завдяки золотим маминим рукам виглядали конкурсантки протягом свята чудово!
«Ми хотіли зробити свято для всіх дубровичан, ми старалися: старалися для донечок, щоб у них був сценічний досвід, старалися і для земляків, щоб їм було приємно дивитися це свято. За кулісами ми всі один одного підтримуємо і допомагаємо. Цей конкурс наших діток здружив, нас також об’єднав у одному пориві», – розповіла мені одна з мам учасниці конкурсу. Було помітно, як дітки вболівають одна за одну.
З вітальним, щирим словом звернувся до всіх присутніх в РБК секретар Рівненської Єпархії ПЦУ протоієрей Сергій Лучанін. Священник побажав дівчаткам успіху та зазначив, що радий бачити таке прекрасне майбутнє України. Господнє благословення пролилося на сцену однозначно, бо свято пройшло, як на єдиному подиху.
Наймолодшій учасниці Алісі Мунько випав номер один. Впевнено та гарно відкрила дівчинка свято, розповівши у візитці про свою чудову родину. Одна за одною, як маленькі принцеси, у чарівних платтях виходили дівчатка і у представленні говорили про себе та хобі, про Дубровицю та своїх батьків. Поетичні та прозові візитки були дуже особистісними, цікавими та щирими.
Найменшенькою за зростом була маленька, тендітна білявочка Катя Кохно, дівчинка, як маленька зірочка, виблискувала поряд з більш високими красунями. Каті дістався дев’ятий номер. Отож розпочинала конкурс найменша за віком, а завершувала найменша за зростом. Бальне плаття кожної конкурсантки було доречним, здається, дуже пасувало саме цій учасниці.
А якими чудовими були дівчатка в українському вбранні. Вишиванки, коралі, вінки переливом українських традицій заполонили сцену. Дівчатка дефілювали, як досвідчені моделі. У кожної своя сорочка, були й фартушки цікаві, й стрічки кольорові. Це не описати. Це треба було бачити.
Кожна учасниця дуже яскраво продемонструвала на святі свій талант. Як леді танцювала Аліса Мунько з партнером, прекрасний бальний танець з братиком на високому рівні виконала Злата Турумкувала, дуже ніжно затанцювала Соломія Коржик зі своїм татом. Катя Кохно, як маленька чарівна лялька, вийшла з коробки і драйвово також затанцювала, а Валерія Войтович у танці так чудово перевтілилася в Кармен. Гарно співали Аня Клюйко та Софія Царик. Глядачів вразив чуттєвий патріотичний вірш у виконанні Олександри Костючок: мрії мільйонів українців, озвучені вустами чарівної дівчинки.
А якими прекрасними були дівчатка у сукнях, виготовлених з підручних матеріалів. Кожне плаття – справжній витвір мистецтва. Кожна сукня дуже особлива і тематична, над кожною треба було попрацювати, продумавши її стиль.
Завершилося свято конкурсом інтерв’ю. Дівчатка відповідали на запитання в імпровізованій телестудії.
Кожна з дівчаток була відзначена у певній номінації і отримала чудові подарунки та квіти. Першою віце «Міні-міс» стала Олександра Левкович. А перемогу у конкурсі «Міні-міс Дубровиччини-2019» здобула Олександра Костючок. Дві Сашеньки були нагороджені подарунками, а також  грошовими преміями тисяча і півтори тисячі гривень. Це відзнака від наших депутатів.

* Кілька думок про свято
Микола Лобчук, депутат обласної ради
– Вражений талантами дітей, підготовкою батьків. Я розумію, скільки зусиль треба було докласти, щоб на такому рівні провести цей конкурс – які гарні костюми, які чудові виступи! Мені важко було виставляти оцінки, бо я побачив стільки талантів, стільки гарних очей, стільки щирості. Сьогодні корона пасувала б кожній учасниці, але завжди хтось буває трішки сильнішим. Всі – молодці. Я разом з Василем Петровичем Яніцьким та Віталієм Миколайовичем Суховичем радий був стати спонсорами цього дійства. Ми завжди підтримували і будемо підтримувати дитячу творчість, талант і наше майбутнє! Всім спасибі за участь! У Дубровиці ростуть справжні красуні!

Пані Юля, мама Олександри Костючок
Заявку на участь у конкурсі ми подали в останній день завдяки наполегливій пораді вчительки моєї доні. До цього я вагалася, але Саша розповіла у школі, що мріє брати участь у цьому конкурсі. Дякую вчительці, що вона мою донечку підтримала і мене переконала.
Найбільше я хвилювалася за творчий конкурс, бо вчителі з танців і музики відмовились нам допомагати через зайнятість до випускного. Ми обрали вірш для цього конкурсу. Сестра і педагог  Оксана Сергєєва з Бережок одночасно порекомендували нам вірш про Україну. Саша вивчила його за вечір. Відповідно виготовили і плаття в патріотичних мотивах. Візитку складала я сама.
Готувались старанно, але в п‘ятницю, за два дні до виступу, у доні піднялась температура, з’явився кашель. Я вже думала, що на конкурс не потрапимо. Але, дякувати Богові, нам вдалося втілити мрію донечки у життя. Чесно скажу, я більше хвилювалася за здоров’я дитини, аніж за оцінки. Не сподівалися ми на перемогу.
Але Сашка – молодець: і візитку гарно розказала, і вірш, і дефілювала гарно, бо любить сцену. А вирішальним було інтерв‘ю. Нещодавно Саша з класом ходила на майстер-клас з виготовлення піци. На конкурсі їй попало запитання про приготування їжі. Донька й розповіла про піцу. Гарний збіг.
А коли нагороджували дівчаток, то я тільки в останню секунду зрозуміла, що виграла моя донечка. Для мене це був шок. Емоції зашкалювали, і Сашка не могла повірити, що вона – Міні-міс.
Я дуже горджусь своєю донькою, хочу сказати, що всі учасниці були дуже хороші, цікаві, талановиті! Це гарний досвід для них! Спасибі організаторам та спонсорам за чудові подарунки! Дякую всім, хто привітав мою донечку з перемогою. Спасибі всім за підтримку. Дуже важливо вірити у своїх дітей.

Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар