пʼятницю, 30 червня 2017 р.

* Акценти
Дубровичанина відзначили за відвагу
Голову спілки атовців  району Миколу Шкільнюка  нагородили знаком народної пошани – медаллю «За відвагу». Минулої п’ятниці її вручили Миколі Івановичу в Київському обласному військоматі, подякувавши за допомогу ЗСУ у виведенні особового складу військової частини з-під ворожого оточення. 
До слова, це всеукраїнська недержавна нагорода з особливим статусом, започаткована з метою вшанування суспільством героїв  АТО, котрі в складних умовах служби довели вірність обов’язку і народу України.

                                                 Калейдоскоп свят від церкви «Благодать»
До 500-річчя реформації в Україні євангеліська церква влаштовує вервечку заходів для малечі та дорослих. Відтак 18 червня на Майдані Злагоди відбудеться яскраве дитяче свято з батутами, іграми та безкоштовними солодощами. З 26 по 30 червня малечу запрошують у християнський табір біля Дому молитви. 25 червня знову ж на центральній площі Дубровиці у спілкуванні та зі святковим концертом пройде День Біблії. А захід 6-9 липня зацікавить молодь, адже для них організують табір. З собою мати палатку, спальник та хороший настрій. Натомість чекають біблійні майстер-класи, спортивні та інтелектуальні ігри, вечірні спілкування біля вогнища, нові знайомства та незабутні спогади.

Прийняли статути сіл
та обрали громадські ради
На порозі децентралізації мешканці Соломіївської сільської ради подбали, аби в разі приєднання до якоїсь громади не позбутися майна та земель. Отож в усіх селах пройшли сходи сіл, де обговорили сільські статути. Відповідно до цього документу будь-які рішення щодо майна та земель на території населених пунктів прийматимуться тільки за погодженням з громадою села. Обговорили також й формат майбутньої громади. На даному етапі селяни воліли б стати частиною громади, до якої ввійшли б Осівська, Трипутнянська, Нивецька, Бережницька, Соломіївська, Берестівська сільські ради. Щодо центру громади поки що не визначалися. Обрали на сході села й громадську раду у складі 17 чоловік. В Орв’яниці громадську раду очолила Любов Панько, в Соломіївці – Людмила Берестень, в Кураші – Ірина Радько.

На Дубровиччині викрили чергове
бурштинове угрупування
Правоохоронці провели 13 обшуків у районі – в результаті знайшли підпільний цех, де обробляли незаконно видобутий бурштин, гроші, чорну бухгалтерію, більше десяти кілограмів дорогоцінного каміння, цілі гори пожежних рукавів, мотопомп та іншого обладнання «старателів» на суму понад один мільйон гривень.
У Нацполіції України заявляють, що у «долі» разом із копачами були і лісники.
«У подальшому було встановлено, що у злочинній схемі, окрім організаторів  та старателів, задіяні працівники лісової охорони. Троє працівників лісгоспу забезпечували «спокій» бригаді бурштинокопачів. Також у цій схемі були задіяні і представники комерційної структури, які попередньо узгоджували з працівниками лісової охорони дату та місце незаконного видобування бурштину», – йдеться у прес-релізі силового відомства.
Загалом нарахували 12 чоловік, які працювали разом. Селяни видобували бурштин, лісники їх страхували, а на грошах «сиділи» головні куратори.


Немає коментарів:

Дописати коментар