пʼятницю, 30 червня 2017 р.

У МОВНОМУ ТАБОРІ ЛІТО УСМІХНЕНЕ І КОРИСНЕ!

Питання відпочинку школярів влітку завжди ставить багато запитань перед батьками. Дуже добре, якщо є найпростіші і водночас найкращі шляхи його вирішення, як наприклад, гостювання у родини у селі (найчастіше у бабусі) або шкільні канікули збігаються з відпустками батьків. Природа, чисте повітря, море чи гори завжди гарно оздоровлюють дітей. Інша справа, як переважну більшість часу хлопчики та дівчатка проводять біля комп’ютера. Це для здоров’я не так корисно. Як правило, на початку червня долучаються до організації відпочинку дітей навчальні заклади. Сьогодні розказуємо про роботу одного з них у Дубровицькому НВК «школа-ліцей». Отож враження і думки.

Ольга ДУЛІНЕЦЬ, керівник кафедри іноземних мов, класний керівник 8-СГ класу:
Пришкільний мовний табір діяв у нашому ліцеї з 29 травня  по  16 червня. Кафедра іноземних мов нашого закладу взяла участь у проекті GoCamp. Це новий формат табору, робоча мова у ньому англійська або німецька. Мета діяльності – зацікавити учнів вивчати іноземні мови, підвищити рівень володіння ними, здобути необхідні мовні навички, наповнити відпочинок веселим та пізнавальним спілкуванням, забезпечити змістовне дозвілля. Наші діти взяли участь в реалізації захоплюючих проектів та завдань, поспілкувалися англійською з іноземними волонтерами та змістовно відпочили. Вони навчалися працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших. Зараз Україна активно співпрацює з Євросоюзом, нам відкрилися нові можливості пізнавати світ, отож державі потрібне покоління всебічно розвинених та освічених молодих людей, які усвідомлюють себе громадянами України і готові до викликів 21-го століття.
Зі своїм класом я працюю два роки. Люблю всіх своїх вихованців, кожен з них – непересічна особистість, з своїм характером та уподобаннями. А разом ми – дружна команда. Учні поглиблено вивчають англійську мову та німецьку як другу іноземну. Оскільки наступного року клас буде випускним, то дуже хочу, щоб мої школярі вже орієнтувалися щодо вибору майбутнього, поступово замислювалися над тим, де хочуть себе реалізувати. Хіба ж можна краще розповісти дітям про професії, аніж продемонструвати певні складові того чи іншого фаху? Цікавим було спілкування з працівниками Державної пожежної частини № 21 нашого міста (31 травня). Учні прослухали профілактичні бесіди поводження з електроприладами та поводження на природі під час канікул. Нам продемонстрували роботу пожежної машини оснащеної пожежно-технічним  обладнанням, що використовується під час пожежно-рятувальних роботах, а також спецодяг. 2 червня ми відвідали Дубровицьке відділення поліції. Старший інспектор з ювенальної превенції, старший лейтенант поліції Василь Салівонов  провів профілактичну бесіду щодо поводження біля водойм та купання в водоймах, продемонстрував озброєння та спецзасоби, провів екскурсію по відділку. Учні ставили запитання, фотографувалися, оглянули фотогалерею, вимпели і кубки, які були завойовані в спортивних змаганнях працівниками поліції. 
Я щиро вдячна нашим землякам за змістовні екскурсії, спілкування з моїми учнями і бажаю і нашим пожежникам, і працівникам поліції успіхів у роботі. А зараз про перебування у мовному таборі вустами моїх вихованців:
Діана РАДЬКО: Мені дуже подобається перебування в мовному таборі. Це дуже чудовий шанс для нас покращити свою англійську. Дякую всім вчителям, які працювали з нами, були у цей час і наставниками, і просто друзями. У нашому ліцеї найкращі педагоги, вони прагнуть навчити нас по-максимуму. Ми працювали командою, спілкувалися з учнями інших класів, розвивали фантазію під час виконання проектних робіт. Цікаво проведений протягом екскурсій час був вдало поєднаний із заняттями іноземними мовами. Це гарна можливість цікаво відпочити, а не сидіти вдома перед телевізором чи гаджетом. І це зовсім інше спілкування ніж під час навчання. Бо в період уроків панує більш ділова атмосфера довкола.
Яна КОЛОДА: 2 червня я з класом відвідала вперше Дубровицьке відділення поліції. Під час екскурсії я отримала безліч позитивних емоцій та цікавої інформації про роботу поліцейських. Мене все вразило! Але найбільше – наші захисники-поліцейські. Вони привітно нас зустріли, провели екскурсію, навіть сфотографувалися з нами. Також ми приміряли спецзасоби й прослухали лекцію про цю професію. Завдяки цій екскурсії я визначилася з своєю мрією хотіла б в майбутньому стати захисником порядку мого міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар