четвер, 29 червня 2017 р.

«Що таке любов? Це почуття важко передати словами, але все єство людське змінюється під його дією. Людина в цьому стані стає особливою. Мені дуже хочеться, щоб таке світле почуття кожен українець відчував до своєї Батьківщини, тоді нам буде не страшний будь-який агресор. Ми, військові, можемо прищепити відвагу, навчити витривалості, але любові здатна навчити тільки жінка, жінка-мати, берегиня сімейного вогнища», – сказав представник Управління цивільно-військового співробітництва підполковник Андрій Рисюк, вручаючи грамоту та нагрудну відзнаку від оперативного командування «Захід» директору Орв’яницького НВК Аллі Буткевич.
Бо й дійсно колектив під керівництвом Алли Іванівни насамперед вчить своїх вихованців того, що не прописано в жодній шкільній програмі – бути патріотами рідної землі, дихати й жити на повні груди, цінувати свою незалежність та відстоювати її. Недаремно ж 25 випускників школи без роздумів стали в час лихий на захист своєї Вітчизни. У шкільному музеї – цим хлопцям присвячена велика й цікава експозиція, на чільному місці - стенд з їхніми портретами.
«Дванадцять років очолюю Орв’яницький навчальний заклад, але загалом педагогічного стажу маю понад двадцять. Не вважаю, що на своїй посаді роблю щось особливе чи надзвичайне, окрім того, що повинна робити. Болісно сприймаю те, що відбувається на Сході, перепускаю це через серце й душу, намагаюся передати свої відчуття дітям. Коли говорити з ними відверто і як з дорослими, вони це дуже цінують й відповідають такою ж довірою. Простий приклад. Ми маємо в школі організоване дитяче харчування. Перед святом Миколая якось в їдальні прохопилася: «У нас кожного дня на столі, окрім обіду, ще й солодощі, а чи можуть так розкошувати школярі Донеччини та Луганщини?». Вже на наступній перерві діти прийшли й попросили, чи не можна збирати солодощі з обідів для дітей зі Сходу. Мені хотілося плакати від гордості. Значить, ми таки навчили їх в школі основного – бути людьми. Тим паче нам завжди легко збирати допомогу на армію, кожен готовий віддати частинку від себе для наших захисників», – каже Алла Буткевич.




Немає коментарів:

Дописати коментар