пʼятницю, 30 червня 2017 р.

НА ТРІЙЦЮ ХРАМОВЕ СВЯТО ВІДЗНАЧАЛА ОРВ’ЯНИЦЯ

На другий день Трійці, 5 червня, Орв’яниця відзначала храмове свято. Заклечалося до свята село зеленню, замайоріли центральні його вулиці жовто-блакитними та червоно-чорними знаменами.

Окрасою села є Свято-троїцький храм, що постав одразу після здобуття Україною незалежності, в 1995 році. Тож з нагоди величного християнського свята зустрілися земляки всією дружною родиною спочатку зранку в церкві – духовному осередку життя села, а згодом в клубі – його культурному центрі.
Тут уже, на святковому концерті, вкотре гарно й щиро вітали односельців настоятель церкви отець Степан та сільський голова Олег Білотіл. «Насамперед зичу всім нам миру. Немає зараз в Україні більшого бажання, аніж закінчення війни», – сказав священнослужитель, наголошуючи, що з побажанням миру звернувся до людей й воскреслий Христос.
Особливий присмак у нинішніх вкраїнських свят: бо якщо гинуть на фронті найкращі сини Батьківщини, не може радість свята бути повною. Тому й хлопці у воєнних одностроях – в особливій пошані в кожному населеному пункті. І в Орв’яниці військовослужбовців зустрічають  радо.
Представник управління цивільно-військово-го співробітництва підполковник Андрій Рисюк прибув на свято з приємною місією – подякувати за велику допомогу Українській армії та цивільному населенню Луганської області. «Коли ми вперше приїхали на Луганщину з гуманітарним вантажем, місцеві мешканці не вірили, що їхньою бідою так переймається Західна Україна. Але ми ділом довели, що поділяємо їхнє горе й для нас не буває чужої біди. Особливо коли йдеться про літніх людей, хворих, дітей. Дубровиччина передала на Схід загалом понад 400 тис. тонн найнеобхідніших товарів та продуктів. Я уклінно вам дякую за душевну щедрість та подільчивість», – сказав Андрій Миколайович. Він вручив подяки найактивнішим місцевим волонтерам Володимиру  Рабчевському та Руслану Галайдику. «Я особисто не один раз зустрічав цих хлопців, коли вони доставляли гуманітарну допомогу на Схід».
Ще багато подяк за сприяння армії та активну життєву позицію отримали члени сільвиконкому та депутати від першого заступника голови РДА Миколи Кохна та військового комісара району підполковника Анатолія Білаша. Були відзначені й найменшенькі наші патріоти – вихованці місцевої школи на чолі з їхньою вчителькою Тетяною Галушко.
А для всіх односельців гарним подарунком став концерт. Ми вкотре переконалася, наскільки багата талантами наша земля й які хороші люди живуть поряд.
Для малечі цілий день діяли розважальні атракціони, а молодь ще допізна веселилася на масових гуляннях.
Людмила РОДІНА.


Другий день Трійці ознаменувався відзначенням храмових свят та Дня села також у Людині, Кривиці, Лютинську. В селах-іменинниках відбулися концерти, народні гуляння з частуванням юшкою, козацьким кулішем та пловом, молодіжні дискотеки. На урочистих заходах в селах вшанувували поважних і талановитих людей села, роботящі й славні родини. До вітань долучилася й помічник-консультант народного депутата України Василя Яніцького Оксана Слободзян. Вона зачитала лиcтівки від народного депутата зі словами вітань на адресу жителів Кривиці, Людині, Лютинська. Також Оксана Слободзян вручила Подяки та премії окремим жителям цих сіл, чий внесок у розвиток громади особливо значимий, хто живе справами села та думає про його прийдешній день. Відзнаки депутата отримали: Микола Борщ (Кривиця), Артур Кондратюк та Галина Шинкар(Лютинськ), Микола Мисько та Галина Мисько (Людинь).

Немає коментарів:

Дописати коментар