четвер, 12 вересня 2019 р.


Хай щастить вам, діти!
Зовсім не буденним був у нашому районі вечір напередодні Дня конституції. 27 червня вчорашні одинадцятикласники, педагоги та їх батьки поспішали на випускний вечір. Традиційно він проходив або безпосередньо біля закладів освіти, або ж у будинках культури. Цьогоріч випускники Великоозерянської ЗОШ взагалі відмовилися від прощального випускного свята у рідному закладі, частина дітей з протестантських сімей захотіли просто скромно забрати свої атестати про завершення навчання. Так і вийшло для всього випускного класу.
 У Дубровиці відбулося традиційне свято на майдані Злагоди, воно зібрало випускників всіх трьох навчальних закладів міста. Щороку це дійство один за одним режисують та проводять по черзі представники ліцею або ж двох шкіл. Випускний-2019 у центрі міста організовували вчорашні одинадцятикласники Дубровицького НВК «ліцей-школа».
Міський голова Богдан Микульський та начальник управління освіти Ніна Стасюк щиро привітали щасливу юнь та вручили медалі найбільш успішним учням (у Дубровиці їх чотири). Всі насолоджувалися прощальними випускними вальсами, представники кожного закладу підготували танець на цей вечір. Особливо припав до душі вальс ліцеїстів, який розпочали на майдані викладачі закладу, а продовжили їх вихованці. Найкреативнішим у випускний вечір був виступ хлопців-випускників ліцею. Сучасний танець у їх виконанні зацікавлено сприйняли всі глядачі. Додам і таке, цьогоріч юнаки проявили новизну і у вбранні на випускному вечорі. Хтось обрав кросівки до костюма, хтось туфлі з непомітними шкарпетками, були хлопці у вишиванках та сорочках на випуск. Найбільш популярними були костюми «в клітку». Молодь 21 століття, як кажуть, зламала стереотипи вбрання випускників. Що ж винуватці торжества мали повне право прийти так, як прагнула саме їх душа. Щоправда, дівчата обрали для цього вечора саме вишукані, стильні сукні. Щоправда, на світлиних у «фейсбук» помітила двох випускниць у брючних костюмах. Але хіба щось може зіпсувати дівочу красу?
Найбільше випускників цьогоріч у Дубровицькому НВК «ліцей-школа» – 47, міській ЗОШ №2 – 31, а найменше у Тумені – 3, Сельці – 6, Трипутні – 6, Велюні – 6.
Найбільше золотих медалей важкою працею та за результатами ЗНО відстояли випускники Висоцької ЗОШ. Тут три золоті медалістки – Дарина Кухар, Ірина Самко, Ольга Осмолович. Дівчата набрали прекрасні бали з предметів, які складали на зовнішньому незалежному оцінюванні. Зрозуміло, цей успіх – спільна праця випускників, педагогів та батьків. Директор закладу Валентина Креденсир відзначила наполегливість та старання своїх учениць, наголошуючи на їх трудолюбстві.
Ряд випускників, які претендували на медалі, не отримали їх через недостатньо високі результати ЗНО, адже тепер бали за зовнішнє незалежне оцінювання йшли в свідоцтво про освіту. Різні чинники могли вплинути на результат ЗНО – хвилювання, емоції, а можливо й невідповідний рівень знань. Ну що ж, закінчити школу без медалі – це зовсім не катастрофа. Не варто розчаровуватися,  все життя насправді попереду.
А зараз ще про тих, хто вчився, вчився і вчився. Про тих, хто впевнено, завдяки наполегливості, відклавши багато справ заради навчання, досяг успіхів. Отож, золоті медалі, окрім височанок,   отримали: Софія Торгун (Туменський НВК), Євгенія Лясковець (Дубровицька ЗОШ №2), Алла Нікодімова (Селецький НВК), Олена Добринська (Орв’яницький НВК), Володимир Новак (ЗОШ №1). Срібними медалістами цьогоріч за результатами навчання стали: Валентин Сімчук (Осівський НВК), Юлія Вальковець та Тетяна Шеремета (Мочулищанський НВК), Андрій Котяш та Юлія Кохан  (Дубровицький НВК «ліцей-школа»), Оксана Ожелевська (Селецький НВК), Вікторія Жмура (Бережківська ЗОШ), Ігор Ярмошевич (Миляцький НВК).
Алевтина Михайлівна Хрипта – класний керівник природничо-математичного класу ліцеїстів, зазначила мені, що гордиться своїми вихованцями і тою спільною дорогою, якою йшла поряд зі своїми учнями: «Цікаві, розумні, прогресивні діти, яким випала доля розбудовувати незалежну Україну. Кожним випускником пишаюся, кожен залишив у моєму серці свій добрий слід. Хай щастить моїй дітям і випускникам всієї України»!
Від автора: На жаль, фото не всіх медалістів ми знайшли у соцмережах. Але з радістю публікуємо світлини тих випускників, кого вдалося відшукати у всесвітній павутині.
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар