четвер, 12 вересня 2019 р.




Дубровиця – будівельний майданчик

Напередодні Дня міста (14 липня) швидкими темпами змінюються вулиці Дубровиці. Особливою стала, до прикладу, наша візитівка міста – вулиця Миру. Як будете їхати від Cтарого банку в центр, то приємно подивуєтеся, що дорога тепер ширша і свіжозаасфальтована. Сподіваємося, що цей відрізок, зроблений за кошти державного та місцевого бюджету, довго служитиме людям.
А трохи ближче в сторону Берестя на Миру асфальтують також тротуар. Роботу якісно виконують працівники місцевого автодору. Микола Іванович Берестень, керівник підприємства, зазначив, що рідне місто працівники автодору, як і всі жителі, хочуть бачити затишним і гарним, отож працюють на совість. Дивилася, як із задоволенням спостерігають за роботою жителі вулиці, особливо діти. Приємно ходити по зручному, облаштованому тротуару.
Частину тротуару бруківкою викладено вже на вулицях Воробинській – напрямок до першої школи, а також на Грушевського – це напрямок до другої школи від перехрестя з Макарівською, а також на Поштовій, Шевченка, Березовій. У суботу поспілкувалася з майстрами комунальної служби Вадимом Раковичем та Віталієм Капітаном. Вони розповіли, що на Березовій перехожі з нетерпінням запитують, коли можна буде прогулятися новеньким тротуаром. Він дуже важливий, особливо для діток, які йдуть вулицею до ліцею. Роботи проводяться працівниками та технікою комунальної служби міста. Тому собівартість вкладання тротуару дуже помірна. Якби довелося залучати для облаштування тротуарів будівельні фірми, то ціна робіт виросла в рази. Це вплинуло б і на обсяги робіт, бо бюджет міста дуже обмежений. Загалом в 2019 році у Дубровиці викладено 1020 м2 бруківки, або 640 погонних метрів тротуару. За цей період заасфальтовано 560 м2,  або 350 погонних метрів дороги.
 Багато питань виникає у людей, які їдуть у напрямку лікарні. Чому узбіччя не покошено? Обслуговування доріг місцевого значення у тендері виграла Зарічненська фірма «Паритет», це проміжок від автовокзалу і до кільця, від знаку «Дубровиця» і до Берестя. Отож за стан цього відрізку дороги відповідають саме вони.
Приємно було почути в день свята Іоанна Хрестителя від велосипедистів із Польщі про гарні враження від дубровицьких доріг! Дай Боже, щоб такі ми мали по всьому району.
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар