четвер, 12 вересня 2019 р.



Натхнення крізь роки
В день свята Петра і Павла народний аматорський фольклорний ансамбль «Берегиня» с. Крупове відзначив 50-річчя своєї творчої діяльності. З цієї нагоди у районному будинку культури пройшов урочистий вечір. Представники різних поколінь колективу приїхали у райцентр, щоб отримати заслужені слова подяки та шани, а також подарувати всім присутнім на святі свій чудовий спів.
Колектив був створений ще у 1969 році на базі Крупівського сільського будинку культури. Керівник ансамблю «Берегиня», заслужений майстер народної творчості України – Рабчевська Ніна Михайлівна. На районних, обласних та всеукраїнських сценах талановиті крупівчанки дарували нам красу української пісні, колектив брав участь у проектах: «Сонячні кларнети», «Золоті ключі», «Сонце на столі», «Поліська душа». Також ансамбль «Берегиня» представляв район у телевізійних проектах «Клуб кіноподорожей», «Червона рута», «Фольк–Мюзік» та багатьох інших.
«Натхнення крізь роки» – назва ювілейного концерту, яка повністю розкрила тематику святкової зустрічі. На жаль, не змогла бути присутньою на вечорі шанована у нашому краї Людина, поціновувачка, колекціонер і автор українських піссень, талановита солістка «Берегині» Уляна Петрівна Кот. Зараз вона проживає за кордоном у доньки. Проте, всіх порадував прекрасною поезією старший син Уляни Петрівни Анатолій Степанович Кот.
Від імені Василя Петровича Яніцького щиро вітала учасниць колективу Оксана Слободзян. Щиру підтримку колектив завжди має від Василя Яніцького.
Окреме спасибі за участь у святі найстаршим представницям «Берегині» – Таїсії Гаврилівни Позняк, Олені Петрівні Герасимчук, Вірі Давидівни Шашук, Діні Миколаївні Овчар, Галині Давидівні Кот, Ользі Андріївні Голяці, Ніні Василівні Журавльовій. Голос цих жінок, як справжній діамант.
Кожна учасниця «Берегині» – це талант і особистість. Отож були заслужені нагороди і теплі слова і від представників рівненського управління культури, нашої районної влади. Гарне свято зачарувало всіх, хто розділив з талановитими крупівчанками цей день.
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар