четвер, 12 вересня 2019 р.









Любимо Тебе, Дубровице!
14 липня Дубровиця відзначила своє 1014-річчя. Древнє і затишне місто щиро вітало всіх, хто прийшов чи приїхав на це чудове свято. Попри тимчасово дощову погоду, на День народження райцентру зібралося дуже багато людей. Організатори потурбувалися про цікаву та насичену програму, у якій кожен знайшов віддушину для себе. Особливо багато розваг чекало на дітей. Зазначу відразу, що свою вагому лепту в організацію свята вклали кандидати в народні депутати Володимир Рашовський, Василь Яніцький, Віктор М’ялик. Завдяки їх сприянню свято стало більш насиченим та яскравим. Багато розваг для дітей були безкоштовними. Вдячні цим шанованим людям за увагу до Дубровиці, а отже до всіх нас.

Зранку працювали атракціони, на будь-який смак можна було придбати смаколики та посидіти за столиком під тінню дерев у парку. Кольорові кульки, святково заплетені поні, паровозики, змагання на влучність стрільби, показ поліцейської техніки – це все приваблювало дітей. А які гарні шпильки до волосся зробили дівчатка на майстер-класі від педагогів з ЦПО. Отож нудьгувати дітям було ніколи. А найбільше малеча затримувалася там, де розваги були безоплатними.
У парку Володимир Архипов презентував виставку картин місцевих художників.
Пройшов парад дитячої техніки. З прапорцями Дубровиці у руках дітвора проїхалася однією з центральних вулиць міста. А як радісно сприйняли діти аніматорів! Міська рада закупила костюми сучасних героїв, а працівники культури оживили образи. Попри тимчасовий дощ, спілкування з аніматорами тривало і дітлахи не хотіли відпускати своїх улюблених героїв.
Всіх вразив патріотичний флешмоб, підготовлений учнями міської ЗОШ №2 (постановка Тетяни Мотрій), а щиро привітала рідне місто малеча з міського садочка №1. Олександр Лавор чудово виконав пісню про Дубровицю. Міський голова Богдан Микульський щиро подякував всім жителям за вклад у розвиток міста, привітав громаду зі святом і побажав всім миру та добра. Талановита Наталія Мозоль запросила на сцену шанованих людей: голову благодійного фонду «Наш край» Василя Яніцького, «Народного Героя України» Ларису Кирикович, депутата обласної ради Геннадія Шевченка, заступника голови районної ради Олександра Задорожного, Віктора Кузіна (представника відомого в краї мецената Віктора М’ялика). Кожен з них підібрав свої особливі слова для дубровичан та гостей святкового райцентру. Спасибі всім за присутність на урочистостях.
А далі розпочалася приємна сторінка свята. Вітання та нагородження наших земляків за вклад у розвиток Дубровиці, активну громадянську позицію. З нагоди Дня міста від міської ради відзначили: Новака Миколу Володимировича – лікаря-отоларинголога, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення населення якісною медичною допомогою, Скибан Антоніну Григорівну – методиста Дубровицького дошкільного навчального закладу №4 «Малятко», за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у виховання підростаючого покоління, Хвалько Наталію Святославівну – приватного підприємця, за активну життєву позицію і громадську діяльність, організаторський талант; Бик Леонілу Мусіївну – за багаторічну сумлінну працю на благо та розвиток міста; Прощалигіна Олександра Миколайовича, ветерана війни, учасника бойових дій, за звитягу, героїзм, справжній український бойовий дух, активну громадську позицію, особистий внесок у справу патріотичного виховання молодого покоління; Раковича Вадима Олексійовича – вантажника комунальної служби міста, за сумлінну працю на благо та розвиток міста, активну життєву позицію та з нагоди святкування 1014-ї річниці дня міста Дубровиця; Цибульського Станіслава Станіславовича – за високі спортивні досягнення, прославлення рідного міста на спортивних аренах України і за її межами.
Приємні вітання подарували нам митці галузі культури району. А згодом були виступ гурту, вогняне шоу та шоу барабанників. Про це детальніше у нашому номері. Допізна дубровичани насолоджувалися таким яскравим і незабутнім святом. Любимо Тебе, Дубровице! Спасибі всім, хто долучився до організації свята!
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар