четвер, 12 вересня 2019 р.


Зламані дерева, зірвані дахи, знеструмлені села


Це не із телевізійного блокбастера катастроф – такі наслідки буревію, що пронісся північною частиною району в понеділок, 1 липня. Найзначніших збитків стихія завдала Миляцькій ОТГ. Майже повністю розкрито місцевий НВК, величезної сили поривчастий вітер зірвав її дах разом з обрешіткою, залишивши храм науки на всю ніч під проливним дощем. Суми матеріальних втрат просто колосальні. Вже у вівторок на місці події побував голова райдержадміністрації Микола Петрушко разом із першим заступником Миколою Кохном та начальником відділу цивільного захисту та охорони навколишнього природного середовища Олегом Петрушком. Працівники школи та актив села швиденько включилися до ліквідації наслідків стихії. Однак самотужки повністю ліквідувати завдану шкоду їм, зрозуміло, не під силу. Додамо лишень, що тільки восени Миляцький НВК було перекрито. Однак щойно збудований дах не витримав першого ж серйозного випробування на міцність. Цікаво, чи будуть виставлені підрядникові якісь претензії за неякісну роботу? Чи знову відновлення покрівлі ляже виключно на плечі платників податків? Окрім школи, на території Миляцької ОТГ було частково пошкоджено покрівлю на дошкільному навчальному закладі.
У селі Великі Озера також частково було пошкоджено покрівлю школи. У Бродці стихія позбиткувалася на покрівлі сільського клубу та магазину. Одразу в кількох населених пунктах зірвано шифер на житлових будинках.
Внаслідок буревію виявилися знеструмленими 27 населених пунктів. В свою чергу збитків було завдано торговельній мережі через тривале відключення морозильних установок. І хоча енергетики в рекордні строки відновили електропостачання, спекотний наступний день вніс свою лепту до матеріальних втрат, завданих стихією.
Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар