пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Герой житиме
в усмішках дітей

Цього тижня у Селецькому НВК відбулася особлива подія. Віднині він гордо нестиме ім’я загиблого бійця Олега Ващишина. Героя, який віддав своє життя задля мирного та безтурботного дитинства учнів, котрі там навчаються. Тому пам’ять про воїна-патріота буде увіковічнена у назві школи та житиме в усмішках дітей.
Три роки тому хлопець в числі перших пішов у зону АТО. За короткий час довелося йому побувати у найгарячіших точках Донецької та Луганської областей. Навіть у найскладніших ситуаціях Олег не втрачав власної гідності, витримки та почуття обов’язку. Загинув восени 2014-го в Іловайському котлі. Спочатку був похований в Запоріжжі як невпізнаний. Після довготривалих пошуків перепохований у рідному Сельці.
Згадати подвиг бійця, висловити співчуття його батькам у середу на подвір’ї навчального закладу зібралися голова РДА Микола Петрушко, заступник голови райради Олександр Задорожний, військовий комісар Анатолій Білаш, вчителі та школярі.
«Ми всі повинні усвідомлювати, що саме завдяки таким героям, як Олег Ващишин, маємо мирне небо і радіємо життю. Олег – взірець для усіх нас. Його подвиг є прикладом того, як треба любити свою землю, свою Україну», – зауважив Микола Михайлович.
«Для мене як депутат районної ради було великою честю проголосувати за перейменування Селецької НВК. Сподіваюсь, що для учнів буде гордістю навчатися в школі імені Олега Ващишина. Хто вмер, але не забутий, той безсмертний», – додав Олександр Григорович.


До пам’ятного знаку воїна поклала квіти його хрещениця, а всі присутні пом’янули героя хвилиною мовчання.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар