пʼятницю, 19 січня 2018 р.


КОЛЯДУВАЛИ, ЩАСТЯ БАЖАЛИ І РАДІЛИ СВЯТУ
9 січня у Дубровиці пройшов фестиваль «Різдвяні піснеспіви».

Участь у дійстві взяли 27 колективів нашого району і окремі виконавці. Одними з перших відкривали свято прихожани Свято-Миколаївського храму нашого райцентру.
Отець Сергій разом з хористами під деригуванням матушок Юлії та Світлани, а також дітки з недільної школи показали на сцені ціле святкове дійство з колядками, побажаннями та вітаннями.
Приємно, що привітали так щиро і масово юні та дорослі прихожани храму жителів району! Хоча я не фахівець, спів представників цієї церковної громади, як на мене, був дуже гарним і хвилюючим. Окреме спасибі отцю Сергію за опіку над недільною дитячою школою.
Колядували, щедрували, посівали всі з чудовим настроєм і гарними побажаннями. Вразили представники Миляцької ОТГ. Вони разом з головою Федорем Хлебовичем передали святковий дух Різдва кожному присутньому у залі, співали натхненно і різноголосо.
Серед учасників фестивалю «Різдвяні піснеспіви» були єдині представники колективу навчального закладу району, як єдиного цілого гурту – педагоги з Берестівського НВК. Поряд з фахівцями та аматорами районної сцени вони продемонстрували чудове виконання колядок, артистичність, свою неповторну харизму на сцені.
Приємно, що директор Берестівського НВК Сергій Климчук разом з колегами додав глядачам великого позитиву і щирої енергії, саме такі почуття мають нести нам колядники. Свято з різдвяною піснею і участь у такому фестивалі засвідчили повагу берестівських вчителів до наших народних традицій, до народзнавства як науки.
Чудову різдвяну пісню виконали на сцені дует матері та доньки Наталії Ярмошевич та Божени Драган. Приємно дивитися, як батьки долучають дітей до культури, спільно бережуть наші народні традиції. Згодом у «Фейсбуці» викладач музичної школи Наталія Ярмошевич написала: «Дякую всім організаторам за чудове Різдвяне свято!». Що ж, насправді працівники культури (відділу культури та туризму РДА та районного Будинку культури) додали чимало зусиль до організації фестивалю: гарно вбрали сцену, було якісне озвучення та освітлення, наші фахівці сцени також виконували чудові колядки.
Спасибі всім учасникам, хто у святковий день знайшов бажання і можливість приїхати на це гарне свято, своїм чудовим співом славив народження Христа. Звучали популярні, традиційні колядки, а також маловідомі у нашому краї. Думаю, що насолоду отримали всі, хто був серед глядачів і учасників. Христос народився!


                                                                                                                                             Любов КЛІМЧУК.















Немає коментарів:

Дописати коментар