четвер, 10 вересня 2015 р.

Портрет Шевченка віднині
у Дубровицькому музеї



З нагоди Дня міста цьогоріч у місцевому краєзнавчому музеї була організована виставка картин Євгена Безніска - українського графіка, народного художника України, лауреата Шевченківської премії, чоловіка  нашої славнозвісної скульпторки та нашої землячки Теодозії Бриж. Ця виставка стала непересічною мистецькою подією у житті нашого району. Планувалося, що митець в День міста навідається до Дубровиці і розповість відвідувачам музею про свій життєвий шлях і свою творчість. Однак сталося непоправне. Напередодні, у віці 77 років, Євген Безніско пішов із життя.
Громада міста, гості Дубровиці, відкриваючи виставку його картин,  розділили горе від втрати дуже доброї, талановитої людини. Євген Іванович залишив по собі чималий доробок творчості, який нагадуватиме українцям про славетного митця.
Нагадаємо, що як художник-графік, Євген Безніско сформувався під потужним впливом української класичної літератури: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки. Митець пройшов довгий і складний шлях від Франка до біблійних цінностей, від біблійних цінностей до Шевченка. Євген Іванович створив 300 пастельних робіт на тему Кобзаря.
Нещодавно міський голова Адам Кузьмич передав портрет Тараса Шевченка, написаний Євгеном Безніском, нашому історико-етнографічному музею, як пам’ять про творчість талановитого українського художника.
Директор музею Наталія Гром щиро подякувала міському голові (передаючи слова вдячності родині Євгена Безніска) за такий чудовий дарунок для громади міста.

«Твори Євгена Безніска пронизані любов’ю до України, її історії, свого народу. Художник підкреслює, що мистецтво завжди має національне обличчя», – зауважила Наталія Гром, – ми раді, що у нашому музеї буде портрет Кобзаря, написаний митцем».

Немає коментарів:

Дописати коментар