четвер, 24 вересня 2015 р.







Золотосяйна осінь щедра не тільки своїми врожаями, щедра вона й на свята. У ці гарні, теплі осінні дні наше суспільство відзначає Всеукраїнський День дошкілля – професійне свято працівників дошкільних навчальних закладів.

Дошкільний вік – особливо важливий і відповідальний період у житті дитини, коли формується особистість і закладаються основи здоров’я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить від мудрості педагога-дошкільника, його терпіння, уваги до внутрішнього світу дитини. Сповна розуміють це працівники дитячого садочка «Малятко», що в Дубровиці. До речі, цього року відсвяткував заклад 40-річний ювілей. Адже став до ладу навесні 1975 року й був підпорядкований ПМК-175. Розміщений дитячий садок у типовому приміщенні, має шість груп (2 для дітей раннього віку та 4 – дошкільного). Потужність закладу – 116 дітей, працює тут 15 педагогічних працівників та 17 – обслуговуючого персоналу. Тут працює шість вихователів, котрі мають вищу категорію, по одному – «старшому вихователю» та «вихователю-методисту». Завідувачка удостоєна відзнаки «відмінник освіти».
Як розповідає завідувачка дитсадком Тетяна Іванівна Пігаль, професія дошкільника вимагає особливого світогляду, артистизму й творчого підходу до виховного процесу. Адже діти дуже тонко відчувають фальш й безпосередньо реагують на кожне слово вихователя. Тож дуже важливо, якщо це слово сповнене добром, теплом та мудрістю.
Що ж до самого закладу, то за словами Тетяни Іванівни, особливих катаклізм він не переживає. Завдяки співпраці батьківської громадськості, міської ради та колективу дитсадка за поточний рік проведено тут капітальний ремонти умивальних та туалетних кімнат, кухонь в дошкільних групах (облицьовано плиткою стіни та підлогу, замінено санвузли, мийки для посуду). При допомозі ДП «Ритм» (кер. Юрко Семен Адамович) обладнано дерев’яною вагонкою фізкультурний зал, загальний коридор. Також придбані цьогоріч постільна білизна на сорок місць, рушники, килимки в фізкультурний зал, гімнастичні лави, мати, меблі в старші групи. Смачне й різноманітне тут дитяче меню, що включає триразове харчування. Щоправда, все важче вдається його урізноманітнювати в рамках регламентованих 11-13 грн. відповідно до вікових груп. Погодьтеся, забезпечити раціональне триразове харчування на десять з хвостиком гривень не так вже й просто.
А от кількості іграшок та розвивального матеріалу, а також самобутній фантазії працівників закладу можна лише подивуватися. Адже саме тут, в «Малятку», повсюдно відчувається неповторний дух дитинства, коли весь світ видається нам яскравим та казковим.
Ми так само приєднуємося до усіх щирих вітань та слів вдячності, що линуть нині на адресу працівників цього дошкільного закладу, які забезпечують моральну чистоту, умови виховання й дозвілля, сіють в дитячих душах перші зернятка знань й закладають в малечі цеглинки добра, справедливості, патріотизму. Нехай множаться ваші добрі діла, здоров’я, щастя і добра!

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар