четвер, 10 вересня 2015 р.

НАША «Берегиня» ПІДКОРИЛА «СПІВОЧЕ ПОЛЕ»


Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Фольк-фест у Тернополі» проводять у неділю, 23 серпня, на Співочому полі вже кілька років поспіль. Для тернополян виступають аматорські художні колективи з областей України. Цього року учасником цього фестивалю стала й наша «Берегиня» з Крупового.
22 серпня колектив також брав участь в концерті, приуроченому Дню Прапора. Відбувався цей захід на одному з найбільших майданів Тернополя – «Театральному».
А вже наступного дня на «Cпівучці» зібралось декілька сотень тернополян, частина з яких прийшли у вишиванках. Перед початком виступів колективів голова тернопільської ОДА Степан Барна вручив медалі бійцям АТО, серед яких були працівники міліції та добровольці «Правого сектору». А далі – повноправними господарями сцени стали народні аматори.
Гучними оплесками глядачі зустрічали наших поліщуків, адже колектив вирізнявся з-поміж інших не тільки своїм різноголоссям, а й самобутніми костюмами. Начальник Тернопільського департаменту культури Григорій Шергей особисто подякував учасникам колективу за участь у фестивалі та чудовий виступ. Особливо припала йому до душі українська народна пісня «Да під нашим селом пшениченька яра». Тож попри строгий регламент концерту, наші артисти мали змогу виступати на сцені аж 15 хвилин, що для такого дійства є немало. Адже як правило, кількість концертних номерів буває строго обмежена.
Яскравим орнаментом в мозаїці виступів колективу став також музичний супровід неперевершених наших віртуозів Миколи Юрчука та Любові Конончук.
Тож привезла «Берегиня» додому, окрім вражень, масу нових знайомств й захоплення шанувальників.
У свою чергу керівник колективу Ніна Рабчевська вдячна спонсорам поїздки: Володимиру Придюку та Леоніду Боровцю з Крупового, Олександру Карповичу, Наталії Коржик, Аллі Красько та Віктору Клімчику з Дубровиці. Щиро вдячні аматори сцени також музикантам та Туменському сільському голові Івану Буську – за сприяння.


Вдало і захоплююче виступив народний аматорський ансамбль народних інструментів Дубровицької дитячої музичної школи 28 серпня на фестивалі традиційної народної культури «Спасова борода» у смт. Володимирець.
Варто зазначити, що святкова сцена гостинного об’єднала на І-му обласному фестивалі шанувальників народної творчості і власне тих людей, яким не байдужа народна культура.
Тож, у переддень останнього Спаса, гостям та жителям Володимиреччини подарували свою творчість аматорські колективи з  Гощанщини, Рокитнівщини, Сарненщини, Дубровиччини, Кузнецовська та інших куточків області.
Аби передати усім присутнім багатство, милозвучність і колорит народної пісні та музики на фестивалі у Володимирці продемонстрували свою майстерність народний аматорський ансамбль народних інструментів Дубровицької дитячої музичної школи (керівник Микола Головін), соліст школи Петро Пасько та вокальний дует у складі Геннадія Якимовича та Петра Паська. Їх виступи завжди раді бачити не тільки на сцені у кожному населеному пункті нашого краю, а й у сусідніх районах та областях. Тож немає сумніву, що популярність дубровицьких аматорів дедалі зростає.

Велика вдячність цим людям за їхню творчість та аматорство!

Немає коментарів:

Дописати коментар