четвер, 21 травня 2015 р.

ЩОБ УНИКНУТИ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ

За прогнозами Укргідрометцентру України, з початку травня поточного року очікується значне потепління і відсутність опадів, що сприятиме підвищенню пожежної безпеки в лісах, особливо, під час травневих свят.
Пожежі, що зафіксовані поблизу лісових масивів Дубровицького лісгоспу, засвідчили необхідність збільшення обсягів профілактичних та попереджувальних заходів, спрямованих на зниження горимості лісів, мінімалізації наслідків лісових пожеж.
На сьогоднішній день лісгосп вжив ряд профілактичних та попереджувальних заходів: здійснено відмежування від усіх с/г угідь по периметру лісових масивів підприємста - створено більше 200 км мінералізованих смуг із запланованих на рік 300 км, проведено доглядів за мінералізованими смугами більше ніж на 500 км, перекриті в`їзди в лісові масиви з виставленими попереджувальними знаками, встановлено велику кількість панно, аншлагів на протипожежну тематику, працівники державної лісової охорони активно проводять агітаційно-роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність додержання вимог пожежної безпеки в лісах, здійснюється цілодобове патрулювання лісових масивів нашого підприємства.
Дубровицький лісгосп тільки упродовж поточного року на придбання засобів протипожежного обладнання витратив більше 100 тис.грн.
Крім того, нами було ініційовано створення спільних рейдових груп з працівників державної лісової охорони лісгоспу, підрозділів МВС та ДСНС з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах та притягнення їх до встановленої законом відповідальності.
Але всіх цих зусиль та затрат, як виявилось, недостатньо. Випадки загорянь і надалі продовжують фіксуватись державною лісовою охороною підприємства, причиною яких на 99 % є «людський фактор».
Тому адміністрація лісгоспу вкотре звертається до населення району з проханням дотримуватись вимог пожежної безпеки в лісах, в спекотні дні мінімізувати своє перебування в лісових масивах, особливо із заїздом автотранспорту, не випалювати суху трав’яну рослинність поблизу лісових масивів, а при виявленні загорянь відразу повідомляти про це в диспетчерський пункт Дубровицького лісгоспу за телефоном 2-07-21.
Олег ЛЕХКОБИТ, головний лісничий ДП «Дубровицький лісгосп».


Немає коментарів:

Дописати коментар