четвер, 21 травня 2015 р.

Любляча сім’я – щасливе дитинство

За даними служби у справах дітей РДА, на обліку служби перебувають 91 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. 92% дітей виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, за що їм висловлюємо велику подяку. Більшість дітей перебувають під опікою та піклуванням своїх родичів. Для 40 дітей радо відчинили двері дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, зокрема, і за межами нашого району. Так, у дитячому будинку сімейного типу О.В. Куцелі, В.В. Куцелі, що знаходиться у Рівненському районі, виховується 10 дітей, в їх числі більше 3-х років – Георгій, Дмитро та Надія з нашого міста. Окрім загальноосвітньої школи, діти відвідують різні гуртки, беруть участь у різноманітних конкурсах, мають змогу їздити на екскурсії до різних місць нашої держави, відпочивати у французьких родинах. На сьогодні Дмитро перебуває на оздоровленні в таборі “Молода гвардія”, що знаходиться в м. Одеса, а Георгій планує як музикант у складі оркестру вирушити до Польщі. До речі, Георгію Каразану 28 квітня виповнилося 16 років і йому урочисто завідувачем Дубровицького районного сектору управління Державної міграційної служби України в Рівненській області В.В. Король, у присутності батька-вихователя Олександра Володимировича, сестрички та працівників служби у справах дітей  було вручено паспорт громадянина України. А мріє Георгій вивчитися на ветеринара, в чому побажаємо йому та усім дітям у здобутті майбутньої професії успіхів.
Усього в цьому році 13 дітей, які з різних причин залишилися без батьків, стануть повноправними громадянами України. Нехай здійсняться їх мрії, а стежина дорослого життя буде щасливою.
Олена ЛОБЗУН, начальник служби у справах дітей РДА.
Звіт про використання коштів з БФ «Відродження» на підтримку мобілізованих в зону АТО (січень-квітень 2015 р.)

Надходження:
Розум Галина Іванівна – 8020 грн.
Дубровицька РСС – 5652 грн.
Рабешко Віра Ларіонівна – 300 грн.
Дубровицька РДА – 1700 грн.
ППО УАК Дубровицька РДА – 300 грн.
ПП Карпович Олександр Михайлович – 1000 грн.
ПП Гладкий Геннадій Григорович – 2000 грн.
ПП Дяченко Олександр Олександрович – 3000 грн.
ПП Дем’янець Лариса Андріївна – 300 грн.
ПП Опанасик Сергій Данилович – 500 грн.
ПП Доніс – 500 грн.
ПП Міркова Ганна Миколаївна – 300 грн.
ПП Лясковець Сергій Адамович – 1000 грн.
ТзОВ «Рекорд» – 3000 грн.
Управління Держземагенства – 1374 грн.
Торчило Наталія Іванівна – 653,50 грн.
ДП «Висоцьке лісове господарство» – 9650 грн.
ПП Шевчук І.К. – 100 грн.
Дубровицький ДНЗ «Малятко» – 811 грн.
Бережницький НВК – 540 грн.
Трипутнянський НВК – 942 грн.
ТОВ «Агро-Зоря» – 2000 грн.
Видатки:
на дизпаливо – 17804,90 грн.
на фотопапір – 288,00 грн. 
на матеріали – 2025 грн.
на запчастини – 7935,10 грн.
на амуніцію для мобілізованих з району – 4121 грн.
на бензопилу для мобілізованих в зону АТО – 3000 грн. 
на карбіт – 100 грн.
Райдержадміністрація та районна рада дякують усім
за пожертви, а також просять й надалі виявляти
милосердя, підтримуючи коштами Українську армію.
«Теплі» кредити – державна підтримка впровадження енергоефективних заходів

В умовах сьогодення питання ощадливого використання паливно-енергетичних ресурсів, заміщення газу альтернативними видами палива та державна підтримка впровадження енергоефективних заходів є надзвичайно важливим для сучасної України.
06.05.2015 року набуло чинності рішення Кабінету Міністрів України про продовження Державної програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання котлів, а також розширено перелік обладнання та матеріалів, на які поширюється дія зазначеної програми.
Державна підтримка надаватиметься:
- у розмірі 20% суми кредиту, залученого фізичними особами на придбання котлів, альтернативних газовим, але не більше 5000 грн.;
- у розмірі 30% суми кредиту, залученого фізичними особами на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, але не більше 10 000 грн.
На допомогу людям у придбанні котлів та енергоефективного обладнання урядом виділено 47,6 млн.грн. та 198 млн.грн. бюджетних коштів відповідно. Кредит надається ПАТ “Ощадбанк” на строк до 36 місяців. Ставка - 25% річних, обов’язковий внесок - 10% від вартості товару. Мінімальна сума кредиту - 1000 грн., максимальна - 50 000 грн.
Стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, до яких належать:
для одноквартирних житлових будинків:
- радіатори опалення з терморегуляторами;
- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами                                            (з енергозберігаючим склом);
- рекуператори тепла вентиляційного повітря;
- вузли обліку води (гарячої, холодної), зокрема засоби обліку на відповідне додаткове обладнання і матеріали;
- матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;
- теплові насоси;
- сонячні колектори для виробництва теплової енергії та підігріву води;
для квартир у багатоквартирних житлових будинках:
- радіатори опалення з терморегуляторами;
- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами                                           (з енергозберігаючим склом);
- вузли обліку води (гарячої, холодної), зокрема засоби обліку на відповідне додаткове обладнання і матеріали.
Протягом 2014 року Ощадбанком було видано українцям 1604 «теплих» кредити.
Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України розроблено механізм стимулювання ОСББ/ ЖБК до впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.
Управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та енергоефективності РДА.


БАТЬКО ПОРІЗАВ СИНА

Пам’ятаєте, відоме Бульбине: «Я тебе породив – я тебе й уб’ю»? Так герой Гоголя грозив сину-запроданцю. Мешканець Миляч, скоріш за все, Гоголя не пам’ятає. А власного сина порізав з банальної причини – оковита підбурила до невиправданої агресії.

Ця сімейна драма розгорнулася 7 травня, під вечір. У міліцію зателефонували  о 18.20 год. Чоловік повідомляв, що його сусід поранив у груди свого сина. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що під час розпивання спиртних напоїв у батька з сином виникла суперечка, внаслідок чого 52-річний чоловік схопив ножа та вдарив ним сина.
До речі, донедавна батько перебував на обліку в районному відділі як сімейний насильник. 
За даним фактом відкрито кримінальне провадження, попередня правова кваліфікація правопорушення частини 1статті 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), що карається позбавленням волі на строк до 8 років. На даний момент Сергій перебуває в реанімаційному відділенні лікарні.


Немає коментарів:

Дописати коментар