четвер, 21 травня 2015 р.

«Тепло сердець для любих мам»
Дубровиця.
Під такою назвою пройшов концерт до Дня матері у районному РБК. А взяли у ньому участь: народний аматорський ансамбль  народних інструментів викладачів музичної школи – керівник  Микола Головін; народний аматорський фольклорно-етнографічний  ансамбль «Берегиня» с.Крупового – керівник Ніна Рабчевська; дитячий хореографічний колектив «Вишеньки-черешеньки», НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ст.» м.Дубровиці – керівник Софія Березняк; вихованці дитячого навчального закладу «Малятко» м. Дубровиці  №4; дует музичної школи у складі Петра Паська та Діани  Андрикевич – акомпонувала Інна Кренько; солісти Осівського СБК Світлана Стельмах, Бережницького СБК Дмитро Самко, районного БК Лідія Корінь, Тетяна Бойчук та Олексій Гладкий.
Хотілося б відмітити виступ сімейного дуету Наталії  Ярмошевич та її доньки Божени, які подарували глядачам авторську  пісню, за що й отримали дяку від глядачів – нестримні гучні  оплески. Концерт проведений та організований працівниками організаційно-методичного центру РБК за сприянням відділу культури і туризму.
Організатори щиро дякують всім, хто долучився до концерту, а  також нашим ведучим Людмилі Карпович – викладачу музичної школи та Сергію Коту – методисту РБК.
Ірина ЯРМОШЕВИЧ.

Орв’яниця.
Багатьом митцям від Бога даним талантом вдалося показати справжню жіночу красу. Але нікому, мабуть, не дано до кінця пізнати багатство жіночої душі, тим паче – материнського серця. Але як хочеться торкнутися таїнства світлої, безкорисливої материнської любові.
Мамине серце вміє віддано любити і прощати. Тільки воно може відчувати біль і щастя своєї дитини без слів. Йому під силу зігрівати своїм безмежним теплом і захищати від усіх негараздів. У маминих обіймах ховаємося від біди, у неї просимо поради, до неї поспішаємо з радістю, їй довіряємо таємниці, за її здоров’я молимо Бога.
Пишаємося її красою, захоплюємося мудрістю, вчимося у неї доброти.
І тому, упродовж останніх років, до звичних травневих свят та найголовнішого і найсвітлішого – Дня Перемоги – додалося ще одне – День матері. Розквітає травень, розквітає і мама – від любові і вдячності дітей. Бо що може бути більш прекрасним, оспіваним і земним, ніж мати і дитя, ніж та, хто дарує життя, плекає і оберігає його, продовжуючи рід людський?
Цьогоріч День матері в Соломіївській сільській раді святкували в будинку культури с. Орв’яниця. На початку вітального заходу перед присутніми виступив учасник АТО Олег Скибан, який служив біля Артемівська під Горлівкою, в дивізіоні артилерійської розвідки, і перед початком концерту отримав невтішну звістку про те, що загинули двоє його побратимів.  Їх всі присутні вшанували хвилиною мовчання. Всіх жінок: мам, бабусь, майбутніх мам привітали голова Соломіївської сільської ради С.В. Буткевич, настоятель Свято-Троїцького храму с. Орв’яниця отець Степан. Протягом усього заходу відчувалося по-особливому трепетна, хвилююча і світла атмосфера. Свої музичні вітання присутнім подарували вихованці дитячого навчального закладу «Казка»(худ. кер. Марія Пінчук та Людмила Гаврильчик), дівочий гурт «Полісяночка» (худ. кер. Яна Придюк), учні Орв’яницького НВК: Артем Фурсович, Олександр Конончук, Володимир Подик, Зоряна Дацько, Марія Будько, Христина Буткевич.
Щодо заходу до Дня матері хотілося б також подякувати запрошеним гостям, які взяли участь у проведенні заходу, це - ведучі Мирослава Мороз та Євген Вишневський, солістка Ірина Костючок, читець-гуморист Анатолій Черевко, які завітали з Колківського будинку культури, В. Красько (музичне оформлення), а також педагоги та учні Орв’яницького НВК, які допомагали в підготовці даного заходу та проведенні солодкого ярмарку. Організаторами свята були директор Орв’яницького СБК Яна Придюк та завідуюча Соломіївським сільським будинком культури Олена Чернецька.
Для мене цьогорічний захід запам’ятався яскравим, різноплановим, але водночас по-родинному затишним. Напевно, тому що винуватицями цього свята були мами. Адже жінка приходить у цей світ, щоб прикрашати його і дарувати любов. Але ми подекуди забуваємо, що жінка має не тільки віддавати, але й черпати звідкись оту життєдайну енергію. Вона може бути сильною і рішучою, наполегливо працювати і заробляти гроші, бути надійною опорою і міцною підтримкою дітям, літнім батькам, але і тоді вона не перестає мріяти про звичайне жіноче щастя. А воно не можливе без теплого погляду і надійних обіймів чоловіка, без радісної усмішки наших дітей, без мирного неба над головою.
Добра і затишку любі жінки вам, і вашим родинам, терпіння, невичерпної сили, енергії і любові. Даруйте свою увагу, тепло і любов оточуючим, не шкодуючи, бо  отримаєте в рази більше і від Господа, і від людей.
Олена ЧЕРНЕЦЬКА, завідуюча Соломіївським сільським клубом.
Підлісне.
З нагоди цього світлого свята учні 2 та 4 класів Підлісненського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» підготували святкові виступи для своїх любих матусь. З дитячих вуст линули пісні та вірші про маму, щирі вітання зі святом. Учні 2 класу під керівництвом класовода Аврамишин Жанни Вячеславівни приготували матусям ще й подарунки власними руками.
Лютинськ.
Як прикро, що таке чудове свято ми святкуємо лише один раз на рік. Але в цей день маленькі лютинці проспівали, затанцювали і просто продекламували всю глибину своїх почуттів до матері.
Ось, наприклад, діти з дитячого садочку привітали віршами і піснями, навіть для любих мам затанцювали «рок-н-ролл», зачарували своїм співом Ілона Махно, Софія Пляшко, Юлія Пляшко, вокальний дует у складі Ганни Білозуб та Ірини Денеки, цікавим був подарунок від учасників танцювального гуртка СБК - танець «Кадриль». Кожен був учасником цього свята: і дорослий, і малий, з мікрофоном і без нього, на сцені і поза нею. Думали про одну єдину, неповторну жінку у своєму житті – маму. Хвала всім матерям, які дарують життя в цьому буремному світі і роблять його затишним і неповторним.
Галина ШИНКАР, директор СБК.

Кураш.
Воістину святе місце, де ми народилися, де ми живемо, де вперше почули мамину пісню і мудре батьківське слово. Україна – це квітучі сади, стежина до хати, шепіт вітру та шелест дощу. Спів птахів і рожева мальва під вікном. Краса рідного краю вражає, захоплює, чарує. Все це нам нагадує про рідну неньку, її ласку і тепло, світло її душі та щирість серця.
Вона невичерпне джерело любові і мудрості. Матір любить нас такими, як ми є, радіє за наші життєві перемоги і переживає серцем за кожне випробування, послане долею. На жаль, до нас пізно приходить розуміння й оцінка материнської любові. З тих країв, куди відходять наші матері, вороття немає. Тоді охоплює запізніле каяття: не поспішив, не дослухав, не встиг. Тому день матері – святий й найдорожчий для кожного українця.
У неділю, 10 травня, традиційно зібралися з цієї нагоди й літератори  творчого об’єднання «Журавлина», аби привітати матерів, подруг, сестер. Минулоріч свято проводилося у Вербівці, а цьогоріч - в Кураші.
У клубі зібралися майже всі жителі села, приязно зустрічали виступаючих. Члени літературно-мистецького об’єднання «Журавлина» підготовили свої виступи і вірші, прославляючи жінку, матір, дружину. З любов’ю і теплом сприймалися жителями села вірші і пісні поетів Дубровиччини, які старалися донести і виразити своєю поезією безмежну любов до матері, до жінки, до України. Долучився до виступу місцевий народний колектив, подарували присутнім пісню про матір. Неперевершеним був виступ місцевих школярів. Ось так пройшло свято Матері у Кураші.
За буденними клопотами не помічаємо, скільки в світі тепла та краси. Бо людині потрібна не стільки матеріальна підтримка, як духовне єднання. Просто відкинути буденність, розслабитися й відпочити.
За організацію та проведення свята хочеться подякувати заступнику директору терцентру Людмилі Берестень, а також вчителю від Бога з Сарненщини, уродженці Кураша Надії Свіщевській, які й організували цей чудовий відпочинок для усіх присутніх.
Знаємо, що в Україні – біда, гинуть люди на Сході, неспокій – в державі, але життя триває. Завдяки організаторам свята вдалося цього дня скрасити сіру буденність щемливими хвилинами радості та надії, що Бог пошле нашій неньці-Україні, всім нам нарешті миру.
Тетяна КОВАЛЬЧУК, с. Трипутня,

член літературно-мистецького об’єднання «Журавлина».

Немає коментарів:

Дописати коментар