четвер, 21 травня 2015 р.

«Хто купив квитки у касі, той іде пішком по трасі!»,
або Нові хамства в маршрутках

Під таким заголовком з’явилося повідомлення на сайті ОГО про неприємний випадок, що стався першого травня у маршрутці «Рівне-Висоцьк-Городище».

Пасажирка Катерина, котра саме цим рейсом прямувала до Городища, розповіла про цей випадок і в листі до нашої газети. На доказ своїх слів рівнянка надіслала й фото, зроблені в салоні маршрутки.
«Все почалося з того, що водій увійшовши до маршрутки, сказав: «Хто купив квитки у касі, той іде пішком по трасі!».
– У касі квиток коштував дешевше, тому багато пасажирів його купили саме там. Так, дорога з Рівного до Бродця коштує в касі 72 грн., а водій правив 75 грн., – додає Катерина.
Та все б нічого, каже жінка, якби сама маршрутка була облаштована належним чином. А так, при тому, що маршрутка не була надто великих розмірів, та у ній ще й був відсутній багажник, тому, крім повного салону пасажирів, на проході стояли ще й гори сумок та сумочок, а зверху лежала й відірвана ручка для тримання.
Тут один чоловік попросив звільнити йому місце, вказане в касовому квитку. Водій звісно «красномовно» відмовив.
– У Дубровиці до салону ввійшло ще 35 (!) пасажирів. Їх було рівно 35, спеціально рахувала, – додає Катерина.
Після того, як маршрутка рушила, тому чоловікові, що прохав надати йому місце ще в Рівному, стало зле. Він знепритомнів. Йому навіть впасти було нікуди, адже людей було набито вщент. Супутниця чоловіка ж кричала, що він їде з лікарні.
Таблички про власника маршрутки чи якихось телефонів, щоб поскаржитися, ніде не було.
– Мене зараз цікавить декілька питань: по-перше, чому після зниження ціни на пальне, ніхто не переглядає ціну на проїзд; по-друге, хто дозволив їздити маршрутному таксі без належного облаштування; а по-третє, як такі водії-хами можуть перевозити людей, – завершує рівнянка.
Чоловіка забрала швидка, і поки про його долю нічого не відомо».
Ось такий прикрий інцидент трапився вихідними. Згодом ми вже звернулися на швидку й поцікавилися подальшою долею чоловіка. На щастя, він досить швидко прийшов до тями, як сказали медики. На їх думку, напад був спровокований браком свіжого повітря в салоні авто та стресовою ситуацією.
Можна було на цьому й зупинитися. Якби не одне «але».  Без сумніву, водій повів себе не кращим чином. Тож до нього виникає маса запитань та претензій. Зрозумілі нарікання пасажирів, що мусили в таких більш ніж спартанських умовах прямувати 150 км. Шкода, що постраждав чоловік. Прикро за тих земляків, що вимушені були «втискатися» в це авто, немов ведмідь у рукавичку, вже в Дубровиці – бо ж все-таки ліпше погано їхати, ніж гарно йти. Тим паче, якщо перед тобою перспектива промарширувати до 40 км. Тож, якщо замислитися, то хіба така прикрість трапилася лише через цього перевізника та водія? А чи ж не лежить частина вини в тому, що сталося, на місцевих перевізниках? Чому цим вихідним днем вони не вийшли на свій маршрут? Напевне, це розвантажило б міжміські, котрі в святкові дні й без того переповнені пасажирами.
Отож, як кажуть, у медалі – два боки. Пам’ятаєте, як в дитинстві ми бавилися в доміно, виставляючи кості в рядок. Та досить повалити одну з них, як валилися всі інші. У цій ситуації також одна обставина нашарувалася на іншу, а в кінцевому результаті, за принципом доміно, звалилася жива людина. Хотілося б, щоб це стало для когось уроком.  


Немає коментарів:

Дописати коментар