понеділок, 2 березня 2020 р.


Мюнхен очікує на юну дубровичанку
Наша газета розповідала про співпрацю вчителя іноземної мови Ольги Дулінець (Дубровицький НВК «ліцей-школа») з Goethe-Institut, культурним інститутом Федеративної Республіки Німеччина, який діє в усьому світі. Цей заклад сприяє вивченню німецької мови і підтримує міжнародну культурну співпрацю. Наприкінці минулого року Ольга Дулінець ділилася враженнями на сторінках «Дубровицького вісника» про конгрес «Наука і навчання в епоху цифрових технологій», який був організований Посольством Федеративної Республіки Німеччина та Goethe-Institut в Україні.

Педагог продовжує слідкувати за новинами та подіями, які висвітлюються на сторінках Goethe-Institut в Інтернеті. Як каже Ольга Миколаївна, вона черпає для себе дуже багато корисної та пізнавальної інформації. Нещодавно інститут проводив цікавий конкурс есе та відео серед школярів України. Зокрема на сторінці закладу було написано: «ВИГРАЙ МОВНИЙ КУРС НІМЕЦЬКОЇ МОВИ У МЮНХЕНІ! Цікавишся Німеччиною, німецькою мовою та культурою? Німецька мова є одним із твоїх улюблених шкільних предметів? Тоді наш конкурс есе та відео саме для тебе. Візьми участь та виграй тритижневий мовний курс в  Goethe-Institut в Мюнхені!». Завдання конкурсу – відзняти коротеньке відео, в якому треба було представитися та розказати мрію всього життя, а також написати есе на тему: «Що можуть німці та українці дізнатися один про одного?». Звичайно, все німецькою мовою.
Двоє учнів з Дубровицького ліцею зголосилися взяти участь у цьому конкурсі – Олександр Ткач та Карина Сайчишина. Як каже Ольга Миколаївна, дуже приємно, що юні дубровичани вирішили проявити свої знання з іноземної мови і засвідчити свій інтерес до вивчення німецької, яка набирає широкої популярності у світі. Викладач Василь Олександрович Таборовець допоміг відзняти відео учням-конкурсантам. Ольга Миколаївна всебічно підтримувала своїх вихованців.
За результатами конкурсу, було обрано шість найбільш вдалих есе та відео-проєктів. Серед 150 робіт, які брали участь у конкурсі, творчий проєкт Карини Сайчишиної став одним із найкращих. Отож Карина Сайчишина з Дубровиці (під егідою своєї наставниці Ольги Дулінець) виграла поїздку до Німеччини. У червні цього року ліцеїстка три тижні інтенсивно вивчатиме німецьку у Мюнхені, а також візьме там участь у захоплюючій культурно-розважальній програмі. Дівчина відвідає Берлін та додатково проведе вихідні у німецькій сім’ї. Це дуже гарна нагода удосконалити знання з німецької та побачити сучасну Європу.
Програма курсу пройде за рахунок організаторів: авіаквитки Київ-Мюнхен-Київ, трансфер з аеропорту в Мюнхені, оплату двомісного номера в молодіжному готелі, повний пансіон, кишенькові гроші у розмірі 210 євро. Ось таке цікаве і насичене перебування у європейській країні чекає на юну дубровичанку. Разом з нею до Німеччини поїде ще п’ятеро школярів з різних областей України.
Що ж, насправді сьогодні молодь має чудові можливості пробувати свої сили у різноманітних програмах, конкурсах, заходах. Інтернет відкриває широкі можливості проявити себе, головне – не боятися пробувати свої сили.
Ольга Миколаївна Дулінець зазначає, що для доброго вивчення німецької, передусім потрібне бажання учня – вчити іноземну. Коли є настрій і мотивація, прагнення і сила волі, то обов’язково буде успішний результат. Педагог вдячна і Олександру, і Карині за їх участь у конкурсі, за їх презентацію себе, нашого міста, своїх мрій.
Ольга Миколаївна каже, що перемогти її учениці допомогло велике бажання проявити свої знання на рівні України, трудолюбство, творчий пошук, ініціативність, які притаманні Карині Сайчишиній. Результат – це підсумок творчих пошуків і праці учениці та її педагога.
Ольга Дулінець сподівається, що успішний приклад Карини, стане реальним поштовхом для школярів району до участі в інтелектуальних змаганнях та різноманітних творчих конкурсах.
Викладач, учениця та її батьки вдячні Goethe-Institut за популяризацію німецької у світі, за реальний шанс для дітей з українських сімей піднятися на сходинку вище у практичному вивченні мови. А на Карину влітку очікує Мюнхен!
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар