понеділок, 2 березня 2020 р.


Подолати свою вершину
З року в рік у нашій державі традиційно проходить  Всеукраїнський конкурс «Учитель року», який відкриває нові імена талановитих педагогів. На небосхилі педагогіки відкриваються нові зірки, які несуть в освіту свою любов до школи, свій неординарний підхід до роботи з учнями. Цьогоріч на календарі – 25-й конкурс «Учитель року», який об’єднує педагогів – відданих своїй справі, творчих, відкритих до нових знань, готових ділитися своїми надбаннями вчителів.



Професіонали високого класу, мобільні, амбітні, досвідчені педагоги беруть участь в цьому інтелектуальному професійному змаганні. Нагадаємо, що цьогорічний конкурс проводиться у п’яти номінаціях: «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта», «Хімія». На сторінках «Дубровицького вісника» ми розповідали про районний етап конкурсу та його учасників. Сьогодні мова про вищу сходинку конкурсу – обласний етап.

20-21 лютого пройшов обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020», учасниками якого стали серед інших і сім конкурсантів закладів освіти Дубровицького району. На відбірковому турі захищали честь району: Надія Мусіївна  Чмуневич в номінації «хімія» (Бережківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Оксана Михайлівна Жакун – «образотворче мистецтво» (Заслуцький НВК). Півфіналістами обласного туру стали Олена В’ячеславівна  Семеняка – у номінації «початкові класи» (Дубровицький НВК «Ліцей-школа») та Наталія Іванівна Годунко - «образотворче мистецтво» (Залузький ЗЗСО).
А почесне звання лауреатів обласного конкурсу у дводенних безперервних змаганнях по праву вибороли: В’ячеслав Петрович Кедрук у номінації «історія» з Дубровицького НВК «Ліцей-школа», Галина Василівна Киркевич – «зарубіжна література» та Людмила Миколаївна Надієвець – «образотворче мистецтво» із Сварицевицького опорного ЗЗСО. Наші земляки-педагоги продемонстрували широкий спектр методів, форм, засобів, педагогічних прийомів, що дозволили розкрити їх неповторність і педагогічний талант в освітянській роботі.
Дипломи цим талановитим вчителям було вручено на прекрасному фінальному святі у Млинівському ЗЗСО №3.
Отож, позаду конкурсні випробування, а попереду у призерів обласного конкурсу – пропаганда та реклама власних творчих напрацювань, майстер-класи та тренінги на інноваційних засадах на районному та обласному рівнях. Щиро зичимо цим талановитим педагогам нових професійних звершень, найкращих учнів, особистого людського щастя!

А зараз – думки вголос
Людмила Миколаївна Надієвець:
– Взяла участь у конкурсі, щоб подолати свою вершину, перемогти свої слабкості. Тому не конкурувала з учасниками. Зовсім не вважаю себе кращою, зате відчуваю, що ми – команда сильних, креативних, розмаїтих учителів. Адже команда – це різні здібності й ролі, але спільна мета. А вона в нас є. Так, я стала лауреатом конкурсу «Учитель року-2020», але своєї вершини ще не здолала… Я ще багато чого не знаю і не вмію. Але я швидко вчусь. Дякую всім, хто вірив у мене, і тим, хто ні. А особливо вдячна своїй сім’ї, яка завжди підтримує і готова прийти на допомогу будь-коли. Хочу висловити вдячність педагогічному колективу Млинівського ОТГ за підтримку та організацію на високому рівні. Окремо дякую вчителю образотворчого мистецтва Казько Ірині Петрівні за допомогу в підготовці до конкурсного випробування «Урок». Та щиро дякую учням 5-А класу Млинівської ЗОШ №3.
P.S. Не кажіть всім, що ви хочете зробити, а покажіть, як ви це робите!

Із сайту Сварицевицького НВК
– Учитель… Як багато в одному цьому слові! Перед кимось постають в уяві парта, дошка, урок. Для когось вчитель є прикладом для наслідування, прикладом стійкості і великих знань. А для когось учитель – наставник, філософ, котрий береться за життя людини, ставить її на правильний шлях.
Щиро вітаємо наших учителів Киркевич Галину Василівну та Надієвець Людмилу Миколаївну – лауреатів конкурсу «Учитель року-2020» у номінації «Зарубіжна література» та «Образотворче мистецтво».
Ви є ПЕДАГОГАМИ з великої літери. Ваша поезія зачаровує душу, від дотику вашого пензля оживає все навкруги. Ваші вихованці є призерами різноманітних конкурсів, олімпіад. І сьогодні ви вкотре довели, що ви цього варті. Успіхів вам в усьому і отримуйте насолоду від своєї творчості. Ми пишаємось вами!

Володимир Кушнір, директор Дубровицького НВК «Ліцей-школа»
– Наш герой! Саме так, наш сьомий герой обласного етапу конкурсу «Учитель року-2020», в номінації «Історія» – Кедрук В’ячеслав Петрович! Ми пишаємося Вами, В’ячеславе! Ви підтвердили свій статус «Людина-енциклопедія» і принесли Дубровицькому ліцею сьому медаль лауреата цього престижного вчительського конкурсу. Віват педагогу! Віват ліцею!

Від автора: сьогодення вимагає від кожного вчителя відповідальності, відмови від шаблонних форм і методів роботи, уміння творчо будувати навчально-виховний процес. Головне – вчитель має бути творчою особистістю. Участь у конкурсі «Вчитель року» дає можливість, а точніше, шанс заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість, яка сміливо й впевнено йде на професійний ринг. Конкурс, як прожектор, висвітлює здобутки й особистості. І щороку знання, вміння, творчість, наполегливість конкурсантів не залишаються непоміченими. Дякуємо нашим землякам за представлення на обласному етапі нашої талановитої педагогічної Дубровиччини.
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар