понеділок, 2 березня 2020 р.


Баскетболісти із Сельця гратимуть в чемпіонаті області
Якщо зазирнути в історію, майже кожне покоління молодих людей звинувачували в «неконтрольованості» чи «неправильності», у тому, що воно вироджується чи соромить пам‘ять минулого.
Ще у сиву давнину філософ Сократ говорив про молодь так: «Нинішня молодь звикла до розкошей, вона погано вихована, не поважає авторитети, не шанує старших та замість занять надає перевагу балаканині... Вони вже не встають, коли заходять старші. Вони суперечать батькам, пліткують з однолітками, об’їдаються ласощами за обідом, сидять, закинувши ногу на ногу, та знущаються над своїми вчителями».
Минули століття, а й досі часто чуємо: «Ну і молодь нині пішла – не те, що ми...».
Скажу відверто, від таких слів не по собі. І хочеться заступитися за сучасну молодь. Адже серед них, як і серед кожного покоління зрештою, так багато розумних, сильних, відповідальних, безстрашних людей, які вчаться, працюють, не шкодуючи себе, справді вірять в зміни в країні та світі й прагнуть творити їх самі!
Скажете, а де аргументи? От один із них – на цьому фото молодіжна баскетбольна команда села Селець. Вона так і називається на честь села. Її творили з власної ініціативи місцеві юнаки – уродженці сіл Селець та Ясинець. Вперше почали грати у такому складі ще зі шкільної парти. Адже й спортивні традиції у Сельці гарні завдяки покійному вже вчителю фізкультури Олександру Івановичу Чируку. Естафету від цього талановитого наставника молоді перехопили його наступники, тож нинішній успіх цієї команди – а хлопці стали переможцями відкритого Чемпіонату району з баскетболу і захищатимуть честь району в області – це можна сказати закономірність. І звісно – велика сила волі членів команди. Адже у кожного з них, окрім спорту, є ще основне заняття, хтось студент, а хтось уже долає вершини дорослого життя. Не завжди випадає викроїти час, можливість для тренувань. Але хлопці їх стараються завжди знаходити. Виступають також у відкритому чемпіонаті Сарненського району і там показують гідні результати. Але одного бажання в спорті замало. Адже це ще й досить затратне хобі. Тому спортсмени цінують кожну допомогу. Вдячні за сприяння й народному депутатові Віктору М’ялику, завдяки якому нещодавно придбали форму для команди.
Ми ж вітаємо земляків з перемогою в районному чемпіонаті та зичимо такого ж успіху на обласному. Ми віримо у вас! І справді згодні з твердженням, що молодь вже тепер не та. Але про юнаків з Сельця ми кажемо це з гордістю.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар