пʼятницю, 1 червня 2018 р.


День матері зустріли піднесено
Дубровиця
Відразу два цікавих культурно-мистецьких заходи пройшло у районному Будинку культури напередодні та в День матері. 12 травня всі бажаючі переглянули виставу Рівненського обласного музично-драматичного театру «Сватання на Гончарівці», яку подарували дубровичанам депутат Верховної Ради Василь Яніцький та депутат обласної ради Віталій Сухович. Незважаючи на будній день, зала районного будинку культури була заповнена. Своєю грою актори торкнулися сердець всіх присутніх – від літніх до дітей. Особливо припала до душі виконавська майстерність Сергія Бондарука, який зіграв роль Стецька. Скажу від себе: кожен актор на велику і недосяжну глибину занурився у свою роль. Справжній український мюзикл, що дихає піснею та словом вільно, творчо, душевно, реалістично і дуже смішно! Гарний культурний відпочинок ввечері - це театр, бо актори дійсно спрацювали сповна для глядачів! Творчих успіхів всім акторам та працівникам театру.
Помічник-консультант народного депутата Оксана Слободзян щиро подякувала артистам за подароване свято, за дорученням Василя Петровича та Віталія Миколайовича, передала жінкам палкі вітання з Днем матері та побажання щастя й благополуччя, здоров’я та достатку, великого материнського щастя. Оксана Семенівна вручила Грамоту Василя Яніцького та грошову премію жінці з великим материнським серцем - Наталії Кренько з Бродця. Вона народила троє діток та взяла на виховання четверо прийомних дітей. Пані Наталії всі присутні також аплодували стоячи, вклоняючись Матері, любові якої вистачає на семеро дітей.
Розпитала глядачів про враження. Всі зазначили, що приємно бачити у Дубровиці такі гарні мистецькі події, бо життя наше складається не лише з вирішення матеріальних проблем. Вистава підняла настрій всім, хто її бачив.
Нагадаю, що комедія «Сватання на Гончарівці» написана Григорієм Квіткою-Основ’яненком у 1835 році. Попри серйозність, вперше порушеної в українській літературі проблеми кріпацтва, п’єса не втрачає смаку водевільної інтриги. Щирий гумор у п’єсі переплітається з авторською іронією, мотивами народних пісень, обрядовою поезією. Яскраве музичне оформлення, цікаві характери героїв, комедійні ситуації та діалоги, динамічний сюжет ось вже понад півтора століття підтримують незгасаючий інтерес до п’єси класика.
Ім’я народного артиста України Степана Гіги у багатьох асоціюється передусім із піснею «Яворина», хоча у його репертуарі чимало не менш популярних творів. Свої чудові пісні дарував артист прекрасним жителькам Дубровиччини 13 травня, у День матері. У концерті, окрім знаного артиста, взяли участь його талановиті син Степан та донька Квітослава. Вони часто гастролюють разом з батьком і найчастіше виконують пісні на його музику.
Зала районного будинку культури також була заповнена. Багато освітян прийшли послухати спів талановитого виконавця. Як зазначила голова ради профспілки працівників освіти району Віра Твердюк, цей концерт став дарунком профспілкових організацій навчальних закладів своїм працівницям. У кожній школі - своя профспілка, отож на розсуд кожної і пропонувалося придбати квитки на концерт. В середньому виступ Степана Гіги обійшовся для педагогів у 80 гривень. Освітяни міських навчальних закладів, Висоцька, Залужжя, Сельця, Орв’яниці, Бережок, Берестя із задоволенням послухали чудові українські пісні. За їх словами, багато творів Степан Гіга виконав особисто і концерт тривав майже дві години. Директор Висоцького навчального закладу Валентина Креденсир написала у Фейсбук:
«Щойно повернулися з концерту народного артиста України Степана Гіги. Емоції зашкалюють. Слова підібрати тяжко. Почути потрібно серцем. Батько, донька і син - це неперевершені таланти, які пропагують українську пісню. Дякуємо Вірі Миколаївні, голові профспілки працівників освіти Дубровиччини, за чудовий подарунок».
Ось такі чудові вихідні мала наша Дубровиччина.
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар