пʼятницю, 1 червня 2018 р.


Добра і радості зичили Сельцю
22 травня в день Святого Миколая Чудотворця Селець святкував День села. Шановані гості та корінні жителі пройнялися атмосферою чудового свята, яке розпочалося молебнем у Свято-Миколаївському храмі. Настоятель церкви, благочиний Дубровицького району Микола Іваничко разом з прихожанами просив у Господа для усіх жителів села здоров’я, миру та Божої благодаті. А потім гарний весняний день наповнився усмішками, піснями і щирими поздоровленнями. Про це вустами учасників прекрасного дійства. До речі, День села Селець відзначив вдруге.
Оксана Слободзян:
Вдень сельчани усією славною родиною зібралися у центрі села, щоб вшанувати своїх найдостойніших односельчан, подивитися чудовий концерт, підготовлений учнями місцевої школи, сільськими аматорами художньої самодіяльності та гостями із Дубровицької музичної школи і районного будинку культури. Особливою окрасою концерту стали виступи церковного хору православного храму та Церкви християн віри євангельської. Передала вітання сельчанам та гостям свята від народного депутата України Василя Яніцького, а також вручила його грамоту й премію організаторові спортивного життя села Віталію Шиліпуку.
Благодійний фонд «Наш край» Василя Яніцького став одним із спонсорів цього чудового свята. Від імені народного депутата були вручені подарунки талановитій сільській коровайниці Надії Сидоришин та неодноразовій чемпіонці України з пауерліфтингу Ользі Каплун.
На іменини села я привезла подарунки від народного депутата - плазмовий телевізор та ноутбук для дитячого садочка. Та особливими оплесками сельчани зустріли новину про те, що Василь Петрович поклопотався перед Урядом про виділення близько 200 тис. грн. на заміну вікон в дитячому садочку.
Організатори свята подбали про те, щоб у цей день роботяща селецька родина змогла відпочити якнайкраще. Були й куліш з юшкою, і традиційні дитячі розваги.
Згадали історію села, в яку щемливою до болю ноткою вплелася наша воєнна сучасність. Селець втратив на війні з російським агресором свого славного сина Олега Ващишина. Усім селом, зі сльозами на очах, вклонилися батькам Героя.
Віктор Кузін: Дуже гарно і піднесено мій рідний Селець відзначив День села. Діти раділи розвагам і солодощам, а дорослі послухали щирі вітання та гарні музичні концертні номери. Мав і я нагоду привітати земляків, яких щиро поважаю. Сказав теплі слова своїм односельцям від імені шанованого благодійника Віктора Ничипоровича М’ялика. Не раз ця чудова людина подавала руку допомоги селецькій школі і садочку, ФАПам та підтримала у життєвих проблемах і окремих жителів Сельця. Про це у селі всі добре знають. Ми вдячні Віктору Ничипоровичу за допомогу. А як гамірно у нас на дитячому майданчику, який з’явився завдяки благодійнику Віктору М’ялику.
На жаль, особисто Віктор Ничипорович не зміг прибути на свято, але серцем і душею він був поряд з нами і передав гарні вітання і свою повагу всім сельчанам. Благодійник побажав всім любити рідну землю, бути щасливими і здоровими. А ще він попросив відзначити найстарішу жительку Сельця Надію Іванівну Ольховик (їй 99 років). Уклін вам, Надіє Іванівно, за нелегкі прожиті роки, працю і любов до рідного краю. Привітали ми і найменшеньку жительку Сельця Богданочку Черпак. Хай росте здоровенька на радість батькам і селу. Щире поздоровлення прозвучало і для наймолодшої пари Івана та Руслани Черпаків, які недавно стали на рушник щастя. Нехай міцніє їх любов, і Бог дарує подружжю гарних діточок. Всі ці гарні люди отримали по 3 тисячі гривень від Віктора Ничипоровича з нагоди Дня села.
З Днем народження тебе, Селець! Мирного неба всім і доброго здоров’я. Як депутат сільської ради бажаю, щоб наше рідне село розвивалося і ставало ще кращим!
Павло Голяка, сільський голова: Вдруге ми відзначили День нашого рідного Сельця. Дякуємо Богу за гарну погоду, дякуємо захисникам за мирне небо над головою. Я висловлюю своє шанування всім, хто долучився до організації свята – працівникам галузі культури з Дубровиці та Сельця, аматорам сцени, працівниками Дубровицької музичної школи, всім умільцям, які показали свою творчість і свої уподобання, хочу висловити повагу кожному, хто прийшов і був у цей день у колі нашої єдиної родини. Окреме велике спасибі за увагу і турботу про сельчан нашому депутату Василю Яніцькому, благодійнику Вітору М’ялику, підприємцю Павлу Голяці, компанії ТОВ «РедМед», ГО «Збережемо рідний край», колегам, депутатському корпусу.
Селець – частинка України. Хай Господь додає здоров’я кожному жителю нашого рідного села, хай їдуть до нас шановані гості і завжди ароматно пахне хліб-сіль на вишитому рушникові!
Підготувала Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар