пʼятницю, 1 червня 2018 р.

У СВЯТО НА ПОСТУ!

12 травня відзначали Всесвітній день медичних сестер. Багато можна говорити про роль людей цієї професії, найбільше ми цінуємо їх працю, як недужі.

Саме у цей день поспілкувалася з працівниками терапевтичного відділення нашої лікарні. 45 хворих перебувало тут на лікуванні. На зміні було два медпрацівники, а бувають вихідні, коли одній медсестрі доводиться самотужки робити весь спектр медичної роботи у відділенні. «Роботи тут море» – так кажуть про своїх рятівниць у білих халатах самі хворі.
Багато літніх людей тут лікується, багато недужих з хронічними патологіями. Медсестри у вихідні – найбільша опора хворих. Крапельниці, ін’єкції, вимірювання тиску, кожному треба пігулки розтолкувати, як пити. За день тут набігаєшся, як марафонець, а треба ж і документацію медичну вести.
Вони не скаржаться на об’єм роботи, бо ж самі вибрали таку життєву стежку.
Шкода, що держава таку відповідальну роботу оцінює нарівні з некваліфікованою.
Гарний колектив загалом у терапії: лікарі, медперсонал і молодші медичні сестри.
На знімку чергова зміна: Ольга Віторівна Мазур, Валентина Миколаївна Стельмах, Наталія Василівна Капітан, Валентина Олександрівна Стельмах. Отож я побувала між двома Валями, та ще й Стельмах. Як годиться, загадала бажання.
Дівчата, спасибі за роботу! Хай Бог вертає здоров’я в стократ, а держава дасть більш гідну зарплату!
Люба КЛІМЧУК



Неначе долю хрестиком вела…
День вишиванки райцентр зустрів виставкою «Візерунки долі». Продемонструвати своє майстерне вміння володіти голкою з’їхались умілиці з усієї Дубровиччини. Різнобарв’ям вишитих рушників, сорочок, серветок та картин мали змогу помилуватися всі охочі біля районного будинку культури. Радували око і запашні українські короваї. Для гостей також було організовано караоке з народними піснями та складання з вишивок мапи району.

Немає коментарів:

Дописати коментар