пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Зі сльозами на очах дубровичани відзначили День Гідності й Свободи


Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробили дві революції – Помаранчева 2004 року, яка стала святом Свободи, та Євромайдан 2013 року, котрий увійшов в історію як Революція Гідності. 21 листопада дубровичани відзначили чергову річницю цих знаменних подій. Аби віддати шану тим, хто відстоював національні інтереси та європейський вибір України, хто навіки лишився в Небесній Сотні, хто загинув, захищаючи цілісність нашої держави, в районному будинку культури зібрались представники влади, священнослужителі, військові, рідні загиблих та небайдужі краяни.
Дуже багато прийшло школярів. Зараз їх спокій, як і кожного з нас, оберігають Небесні Герої та мужні, загартовані війною солдати на Сході. Але вже невдовзі доля країни опиниться у руках врятованої юні. І саме від рівня її гідності, самосвідомості буде залежати, якою стане Україна завтра. Ця ідея стала лейтмотивом урочистостей.
У рамках заходу були нагороджені активісти Революції Гідності – Валентина Баньковська, Сергій Киркевич та Богдан Микульський. Особливо хвилюючим моментом стало вручення Євгенії Ващишиній Ордена «За мужність» ІІІ ступеня, котрим посмертно удостоєний її син – загиблий боєць АТО Олег Ващишин.

Всі присутні молитвою та хвилиною мовчання вшанували Небесну Сотню та воїнів-земляків, котрі поклали свої життя на вівтар незалежності Батьківщини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар