пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ВІЗИТ ОЛЕКСІЯ МУЛЯРЕНКА НА ДУБРОВИЧЧИНУ
Як ми вже повідомляли, у четвер, 10 листопада, в Миляцькій об’єднаній територіальній громаді спільний Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у партнерстві з Миляцькою сільською радою офіційно відкрив відремонтоване приміщення Центру надання адміністративних послуг. Тож відтепер майже вісім тисяч мешканців з дев’яти населених пунктів громади швидко та якісно отримуватимуть адміністративні послуги за спрощеною та доступною системою.
Як зазначив на відкритті сільський голова Федір Хлебович, це результат спільної праці й великої підтримки всього населення громади. Навіть сам той факт, що Миляч – єдине село в Україні, де працюватиме ЦНАП, вже багато про що говорить. Грантодавці, що допомогли нашій першій об’єднаній територіальній громаді втілити цей проект в життя, провели суворий відбір серед можливих учасників, й можна пишатися з того, що саме наші земляки виявилися переможцями цього конкурсу.

Вітаючи милячан з цього приводу, голова облдержадміністрації Олексій Муляренко констатував: «Ми маємо один з кращих в Україні Центр надання адміністративних послуг в Рівному. Але й тут, в найвіддаленішому куточку області, довели, що тут живуть нічим не гірші люди, які хочуть отримувати достойний рівень послуг».
Представник Проекту-донора Олександр Рябий розповів: «Капітальний ремонт ЦНАПу, а також закупівлю необхідних меблів та оргтехніки було здійснено в рамках реалізації пілотного Проекту ЄС/ПРООН МРГ щодо створення ЦНАПів у 2-х новостворених об’єднаних територіальних громадах в Рівненській (с.Миляч) та Тернопільській (м. Шумськ) областях. Загальна вартість мікропроекту зі створення ЦНАПу у Милячах становить близько 1 млн. 286 тис. грн., з них кошти Проекту ЄС/ПРООН – понад 670 тис. грн., частка сільської ради – близько 560 тис. грн., а частка обласної ради – 50 тис. грн.
У Милячах дуже відповідально підійшли до реалізації цього проекту, засвідчивши одночасно якість та пунктуальність в ході ремонтних робіт. Ми самі вражені результатом, й раді бачити цю громаду й надалі серед своїх партнерів».
Як годиться, в кращих християнських традиціях відбулося й освячення нового адмінприміщення. Здійснили його настоятелі місцевих храмів – священики Олег та Микола.
Перші відвідувачі навіть встигли отримати деякі послуги – взяти довідки про місце реєстрації, наприклад.
Як зазначила адміністратор Ірина Кошин, наразі ЦНАП надає 21 послугу, їх список розміщено тут же на інформаційних стендах.
Припав до вподоби новий ЦНАП й наймолодшим його відвідувачам – двоє дівчаток-сестричок залюбки гралися за столиком в дитячому куточку. Незважаючи на велику кількість гостей, діти заходилися сміхом, бавлячись новими іграшками.
Вчитель Маргарита Кухарець прийшла в ЦНАП за консультацією про отримання необхідного документа. Каже, що позитивно оцінює його створення в селі, бо це дозволить зекономити час. Позитивно й навіть з огляду на те, що вдасться зберегти гарне приміщення (а розмістився ЦНАП в колишньому адмінприміщенні сільської ради), по-друге, це додаткові робочі місця (а працюватиме в ЦНАПі чотири працівники), і врешті-решт доступність та комфортність адмінпослуг.
Як додав заступник Миляцького сільського голови Геннадій Рожко: одночасно створено ще й шість віддалених робочих місць, де адмінпослуги надаватимуть сільські старости. Бажаючі могли відвідати й одне з таких віддалених робочих місць, що облаштоване у Жадені.





У рамках свого візиту в північні райони області голова облдержадміністрації Олексій Муляренко відвідав й Велюнський НВК. Там ще в 2009 році розпочато будівництво їдальні для школярів, однак за браком коштів об’єкт так й не вдалося ввести в експлуатацію своєчасно.
«Наш навчальний заклад сіє вічне, мудре, добре в душах земляків вже 115 років. За весь цей час жодного разу тут не проводився капітальний ремонт. Усі навчальні корпуси доводили до пуття власними силами. В школі маємо 81 учня, й надалі їх кількість збільшуватиметься», – розповідає директор навчально-виховного комплексу Світлана Охмак. «Введення в експлуатацію приміщення їдальні дозволить зняти одразу декілька проблем. Насамперед діти зможуть отримувати повноцінне харчування з перших та других страв, бо зараз обіди їм довозять з їдальні дитячого садочка, й перші страви там фізично не встигають приготувати. Котельня, що обслуговуватиме їдальню, зможе також опалювати й деякі шкільні корпуси, а введення очисних споруд при їдальні – нарешті дозволить змонтувати внутрішні вбиральні для школярів. Окрім того, обідню залу при потребі тут зможуть використовувати під актову, а нинішню актову, де зараз організовано харчування учнів – під спортивну кімнату, якої у Велюнському НВК немає зовсім», – окреслює суть питання начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк.
Ціна питання – 1100 тис. грн. Адже і їдальня, й котельня, й очисні споруди – вже на стадії завершення, коштів забракло лише на обладнання та оздоблювальні роботи. Олексій Муляренко пообіцяв взяти добудову їдальні у Велюнському НВК під особистий контроль. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.
Тут же читаємо й про його враження від ще одного об’єкту, який відвідав губернатор у нашому районі минулого четверга: «Дуже цікавою виявилася поїздка на сучасне високотехнологічне підприємство – ТОВ «ТОРФ ЛЕНД Україна» (на фото), розташоване в селі Людинь, яке є одним із найбільших інвестиційних проектів в нашій області 2014 року. Підприємство займається видобутком верхового торфу і його агромеліорацією, має сировинну базу на площі 96 га. Свою продукцію вони експортують в 7 країн світу».

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар