пʼятницю, 25 липня 2014 р.

КРАЩОГО ЛІСОРУБА ОБЛАСТІ ВИЗНАЧАЛИ НА БАЗІ ВИСОЦЬКОГО ЛІСГОСПУ


Конкурс-змагання  «Лісоруб-2014» Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства 17 липня відбувся на базі ДП «Висоцький лісгосп». У змаганнях взяли участь
представники всіх 16 лісогосподарських підприємств області,
які перемогли у відбіркових конкурсах на місцях.



Учасників привітали перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Івашинюта, голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Олександр Сідлецький, начальник Територіального управління Держгірпромнагляду у Рівненській області Микола Нос, голова районної ради Сергій Киркевич.
Господар заходу - директор ДП «Висоцький лісгосп» Віталій Сухович,  побажав усім чесної і цікавої боротьби.
Додамо лише, місце змагань обрано зовсім не випадково. Адже саме  Висоцький вже кілька років поспіль утримує першість у трудовому суперництві серед лісгоспів області.
Для зручності учасники змагань були розділені на три групи, в яких по черзі виконували конкурсні вправи. Їх традиційно п’ять видів: валка лісу, монтаж цепу на бензопилі, розкряжування стовбура комбінованим різом та точне розкряжування, а також відокремлення (обрізання) гілок. Тобто всі роботи, які щодня виконують вальники лісу на робочому місці.
Спостерігаючи за вправністю учасників змагань, які виборювали залікові бали з хірургічною холоднокровністю та точністю, ощадливо використовуючи кожну хвилину, зрозуміла, праця лісоруба – одна з найвідповідальніших й кваліфікованих. По праву, у лісі він – серед головних діючих осіб.
Перший заступник начальника Рівненського ОУЛМГ Сергій Івашинюта наголосив, що завдання таких змагань – не лише показати майстерність, а й дотримання усіх вимог техніки безпеки під час виконання лісозаготівельних робіт.
Адже, як зауважив заступник головного судді змагань Володимир Якимчук, у змаганнях потрібно демонструвати не лише швидкість виконання завдань, а й технічну точність, оскільки це враховується під час підрахунку балів.
У підсумку, кращим в обласному конкурсі-змаганні «Лісоруб-2014» став Сергій Журавель (Соснівський лісгосп), друге – Сергій Сайчишин (Зарічненський лісгосп), третє – Ігор Мозоль (Дубровицький лісгосп).
До слова, переможець цьогорічного лісівничого змагу, що представлятиме нашу область на республіканському подібному конкурсі у Тетереві, кілька років вже виступає також за команду фірми «Stihl», тож має реальні шанси повернутися на Рівненщину з Кубком кращого лісоруба України.
Визначили також переможців і за виконання окремих вправ. Вони отримали нагороди та подарунки від організаторів та спонсорів змагань, яких на цьому дійстві не бракувало. На переможців змагань пролився справжній водопад подарунків.
До речі, глядачі теж мали нагоду випробувати своє вміння і спритність. Для них були також організовані кілька конкурсів, де потрібно було на час розрубати та розпиляти колоди. Охочих виявилися чимало, найкращі отримали призи від обласної організації Товариства лісівників України.
Піддавшись загальному азарту, автор цих рядків також долучилася до випробувань – вкупі з представницею обласного управління лісового господарства та мисливства вправно перерізала колоду ручною пилою, за що так само була удостоєна призу від спонсорів. Мені, як й п’яти іншим щасливчикам позазалікових змагань, дісталася сушка для продуктів.
«Проведення таких змагань – це не лише підвищення професійної майстерності вальників лісу – представників однієї з найважчих та небезпечних робітничих професій. Вони стимулюють і керівників, і робітників ретельніше дотримуватися правил безпеки у щоденній роботі, які можуть врятувати життя», − зазначив голова Рівненської обласної організації Товариства лісівників України Микола Шершун.

Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар