пʼятницю, 25 липня 2014 р.

ПРОЙШЛА НОВА ХВИЛЯ МОБІЛІЗАЦІЇ


Згідно з Указом Президента України, термін мобілізації може становити 45 діб, але з упевненістю сказати, що покликані на службу будуть служити саме стільки, скільки прописано в указі, в сьогоднішніх умовах не можна. Швидше за все, мобілізовані громадяни перебуватимуть на службі або до оголошення про демобілізацію, або до проведення наступного етапу мобілізації.
Схожа ситуація і з місцем служби мобілізованих. Незважаючи на заяви Міноборони, що молодих хлопців не будуть надсилати безпосередньо до місця, де проводиться АТО, стверджувати, що цього не станеться, сьогодні не варто. Не виключено, що деякі молоді новобранці можуть потрапити на Донбас для виконання другорядних завдань. Призовника можуть відправити в будь-яку область – все залежить від того, яка спеціальність затребувана в тому чи іншому регіоні.
Що стосується кількості громадян України, які можуть бути мобілізовані, то, за попередніми даними, вона може становити від 30 до 50 тис. чоловік. Саме стільки сьогодні необхідно новобранців для проведення ротації, а також для збереження необхідного рівня військової присутності в регіоні і утримання зайнятих раніше рубежів. Конкретні ж цифри будуть оголошені на самому засіданні Верховної Ради.

Якщо говорити про якісні складові прийдешньої хвилі мобілізації, то призиватися будуть переважно офіцери та сержанти запасу всіх військових спеціальностей – до 45 років, рядовий склад в запасі всіх військових спеціальностей – до 40 років, а також вищий офіцерський склад всіх військових спеціальностей – до 60 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар