пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

«Любіть себе, частіше посміхайтесь та доглядайте за своїм тілом»

Бути стрункою та привабливою природне бажання кожної дівчини та жінки. Адже слабка стать для того й створена, аби чарувати та притягувати погляди. Однак в гонитві за мрією багато з нас роблять акцент перш за все на дієтах, котрі часом є недієвими і навіть шкідливими, забуваючи при цьому про фізичні вправи. В когось не вистачає сили волі, в когось стимулу, а в когось знань. Правда, нині займатись спортом набагато легше через розмаїття тренажерних залів та спеціалізованих секцій, покликаних довести жіночі форми до ідеалу. Наше містечко також не оминули нетрадиційні новинки у світі фізичної культури. Так, з нещодавнього часу в Дубровиці проводяться заняття з фітнесу та функціонує танцювальна студія Booty Dance. Детальніше про їхню роботу та особливості нам вдалося поспілкуватися з тренерами-ентузіастками Яною Олексин та Неллі Гадімовою.





Здорове життя –
це життя з рухом
Ми звикли оточувати себе безліччю речей, котрі полегшують побут. Відпочивати, користуючись усіма благами цивілізації. Погодьтесь, ніби все чудово. Однак, як відомо, в медалі є дві сторони. Відтак досягнення науки та техніки часто роблять нам «ведмежу послугу». Саме через це ми останнім часом дуже мало рухаємось та занадто багато сидимо: вдома – перед телевізором, на роботі – перед монітором комп’ютера, в транспорті – за кермом або на пасажирському сидінні. В результаті слабшають м’язи і деформується опорно-руховий апарат, що викликає велику кількість негативних наслідків. На додачу нас постійно супроводжують стреси та інформаційні перенавантаження. Таким чином організм стає  все менш пристосованим до сучасного ритму життя.
Зарадити такій ситуації, звісно, можна завдяки спорту. В цьому впевнена Яна Олексин, котра вважає, що фізична активність може зробити диво із тілом та здоров’ям. Саме тому вона вирішила організувати заняття з фітнесу для дубровичанок, адже він допомагає запобігти хворобам серця, судин, хребта, суглобів. А також є ключовою умовою для схуднення та підтримки здорової ваги.
Втім дівчина зауважує, що фітнес – це не лише спеціальний комплекс вправ, а скоріше спосіб життя, де немає місця поганими звичкам і тим більше дієтам. Сама Яна дотримується системи роздільного харчування, вона впевнена, що можна харчуватися повноцінно і водночас залишатися у формі. Для цього не слід перенавантажувати шлунок смаженим, жирним, зловживати солодким, а натомість їсти більше фруктів, овочів та круп.
Тренер розповідає, що ідея відкриття секції фітнесу виникла, коли з’явилася потреба і бажання у дівчат бути здоровими та стрункими. «А оскільки в Дубровиці немає жодних  напрямків для жінок, довелося брати все в свої руки», – додає дівчина. До то ж вона після народження двох діток особисто перевірила велику кількість методик у різних галуззях фітнесу, обрала найефективніші та найдієвіші, тому прагне поділитись своїм досвідом.
Заняття проходять три рази на тиждень в приміщенні будинку культури: в понеділок та середу на 19.00, в п’ятницю на 18.30. З собою треба мати зручний одяг і взуття та питну воду. Жодних вікових обмежень немає, головне бажання та відсутність протипоказань від лікарів. Втім Яна зазначає: «Тренування не легкі, але результат не змусить себе чекати. Якщо є ціль та прагнення, тоді вам лише треба прийти, все інше за мною. До того ж у нас надзвичайно позитивна і дружня атмосфера. Не шукайте компанію для походу на фітнес, вона у нас вже є».

«Танець це твій пульс, биття твого серця,
твоє дихання»
Більшість звикла до танців як до явища несерйозного, яке скоріше є розвагою, ніж справою, що може принести суттєву користь організму. Однак відвідини хоча б одного заняття Неллі Гадімової з Booty Dance доведе протилежне. Адже це не просто звичне нам тупцяння ногами, а серйозне тренування, що впливає на всі групи м’язів, в результаті даруючи красиві форми та впевненість в собі.
Танець Booty Dance або Twerk для українців і дубровичан, зокрема, поки явище екзотичне. Незважаючи на всю відкритість душі та своєрідний норов, до чогось нового та не властивого нашій культурі ми ставимось поки упереджено. Хоча на інших континентах це вважається мистецтвом і навіть культом. Та все ж цей танець стає все популярнішим і в Україні, адже стрункими хочуть бути всюди. «Загалом, – розповідає Неллі, – в основі його надзвичайно динамічні та запальні рухи, в яких активно використовується робота сідниць, стегон, живота та рук. Booty Dance  вимагає хорошої підготовки та чимало сил, тому цілком обґрунтовано прирівнюється до занять фітнесом. Він покращує кровообіг в органах тазу, що є гарною профілактикою жіночих хвороб. Booty dance також формує пружні опуклі сідниці, прибирає боки, розробляє поперекову зону, м’язи спини і пресу, прибирає цилюліт та допомагає виробити почуття ритму. Однак, мені здається, найважливішим та найвагомішим плюсом цього танцювального напрямку є покращення психоемоційного стану. Адже він розкриває, розслабляє, дає відчуття власної привабливості та радості руху. Відтак гарна та правильна осанка, рельєфний прес,  підтягнуті стегна, любов до себе – ось результат занять».
Сама Неллі познайомилася з Booty Dance випадково. «Якось в Інтернеті натрапила на відеоролик, де дівчата танцювали Twerk. І мене настільки захопив цей цікавий та незвичний танець, що я вирішила для себе будь-що його опанувати. Вже через декілька місяців поїхала до Москви, де і навчалася в школі танцю «RaiSky». Після цього Booty Dance став для мене чимось особливим. Взагалі люблю одну цитату, яка описує моє ставлення до танцю: Танець – це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вираз в часі і русі, в щасті, радості, смутку і заздрості».
Дівчина зізнається, що, створюючи студію, великих очікувань не мала, та особливих цілей не переслідувала. Завжди любила танцювати, тому вирішила проекспериментувати та спрямувати своє захоплення в корисне русло. «Організаційні моменти тривали два дні: домовилась про приміщення, розклеїла оголошення, розмістила рекламу у кількох дубровицьких групах в соціальних мережах. Так все й розпочалось. Звісно спочатку був певний ажіотаж, зараз же залишилося 10 дівчат, які активно займаються». Загалом заняття проходять кожного дня (крім суботи та неділі) о 20.00 в підвалі Дубровицького НВК. Тренування тривають півтори години і включають розминку, розтяжку, базові рухи та хореографію.
Наостанок тренер дала кілька порад для дівчат, які ще не наважуються прийти на заняття: «Не бійтесь пробувати щось незвичне, адже вам це може сподобатись! Не бійтесь осудливих поглядів, адже більшість тільки заздрять! Не бійтесь розвиватися та дивувати себе новими враженнями! Любіть себе, частіше посміхайтесь та доглядайте за своїм тілом! А я вам в цьому допоможу».


Леся КОНДРАТИК.

1 коментар:

  1. Як я повернула свого розлученого чоловіка за допомогою привороту доктора АЛАБА... Мене звати Ізабелла Ітан. Коли я читав свідчення в Інтернеті про те, як доктор АЛАБА, найяскравіший і найсильніший заклинатель, допомагає повернути чоловіка, що розлучається, Кохану. Мені було цікаво, як це може бути правдою, адже багато хто підводив мене в минулому без жодного результату. Я просто відпустив пост і перемістився по форуму. Знову звернувшись до мого повідомлення, якась особа опублікувала й сказав, що перевірений кидає заклинання. Після того, як вона прочитала пошту, це був той самий чоловік, доктор. АЛАБА, про яку вона говорила. Тож у мене немає іншого вибору, як дійсно перевірити, як він працює. Я була повністю спустошена, коли мій коханий чоловік покинув мене. Наче весь мій світ зникав у горі й болі. Я знаю, що це звучить дивно, але з усіх заклинарів, з якими я спілкувався, він єдиний, хто залишив у мене враження, що я такий правдивий і надійний. Більше ніж його слова, він повернув мого чоловіка і здійснив усі мої бажання. Зараз він лояльний, приділяє мені увагу, щонеділі дарує мені квіти, ми часто ходимо в кіно і ресторан. мій чоловік прийшов до мене, вибачився за скоєну несправедливість і пообіцяв, що більше ніколи цього не робитиме. Відтоді все нормалізувалося. Ми з сім’єю знову живемо щасливо разом. Я буду вічно вдячний, що перетворив своє життя з пекла в рай! Я вважаю, що той, хто потребує допомоги, повинен звернутися до нього за допомогою. Нехай Бог і надалі використовує вас, щоб врятувати розрив. У кого є проблеми в шлюбі, проблеми з розлученням, втрачений коханий або якісь проблеми у стосунках, ви можете зв’язатися з ним (dralaba3000@gmail.com). Або WhatsApp/Viber йому за номером +1(425) 477-2744

    ВідповістиВидалити