пʼятницю, 4 серпня 2017 р.

* Хай смакує!
ОДНІ З КРАЩИХ КУХАРІВ ОБЛАСТІ
ПРАЦЮЮТЬ В ДУБРОВИЦІ
Напевно, постійні читачі нашої газети не забули про тріумф кухарів Дубровицької споживчої кооперації на обласному конкурсі професійної майстерності, що відбувся позаминулого року на базі нашого ресторану «Горинь». Тоді наші землячки одержали гран-прі й право представляти Рівненську споживчу кооперацію на всеукраїнському конкурсі. Треба сказати, що й на рівні всієї України наші дівчата відзначилися оригінальністю втілення кулінарної фантазії та довершеністю  смаку страв. Тож посіли почесне друге місце.
Бо й справді поліщуки мають самобутню й дуже привабливу кухню, де основний ухил робиться на прості й поживні страви, не дуже обтяжливі в приготуванні й оригінальні за смаком. Можливо, це не зовсім цінуємо ми, оскільки звикли до подібних делікатесів змалку, але гості завжди в захопленні і від самої кухні, й від майстерності наших ресторанних кухарів.
Нещодавно знову відбувся конкурс професійної майстерності «Кращий кухар споживчої кооперації області». Цього разу проходив він на базі ресторану «Біле озеро», що у Володимирецькому районі.
На суд журі учасники конкурсу повинні були представити  домашнє завдання – фірмову страву та індивідуальні завдання – холодну або гарячу закуску, другу страву. При оцінюванні враховувалися ступінь складності, оригінальність оформлення, майстерність, апетитність, смакові властивості, творчий підхід та дотримання технології приготування. На оцінки також впливали організація робочого місця, техніка виконання окремих операцій, дотримання правил санітарії.
Приємно, що вчергове представники Дубровицької споживчої кооперації опинилися серед лідерів, виборовши друге місце з-поміж 10 конкурсантів. Цього разу команду дубровицьких кухарів очолювала Ірина Сергіївна Пригон, а допомагали їй Людмила Миколаївна Пінчук та Галина Севастьянівна Деркач (нагадаємо, саме вони стали позаминулорічними тріумфаторами конкурсу).
Наші дівчата на розсуд журі представляли «Шинку святкову» (основна страва) та закуски «Вогняний півень», «Загадка», «Цезар» й звичайно наш неперевершений дубровицький «Мацик».
По правді, напевно, дегустатори дещо упереджено підійшли до наших кухарів, а може просто не хотіли вдруге розбещувати нашими делікатесами столицю, та глядацьких симпатій дубровицькі кухарі зібрали немало. Але, як кажуть, краще один раз побачити, а в даному випадку ще й скуштувати, аніж кілька – почути. Отож рушайте на власну дегустацію до ресторану «Горинь» або ж в кафе «Юність», де працюють наші зоряні кухарі, та розкуштуйте особисто страви, що підкорили Рівненщину й всю Україну.
Людмила РОДІНА.





Немає коментарів:

Дописати коментар