четвер, 29 липня 2021 р.

 Відтепер офіційно наш земляк

у французькому клубі

 

20-річний нападник Микола Кухаревич нарешті підписав офіційний контракт з представником найвищого футбольного дивізіону Франції – клубом «Труа». Інформація про це нещодавно з’явилася на сайті французької команди. Контракт уклали на п’ять років – до літа 2026 року. Хлопець міг приєднатися до клубу й раніше, але заліковував травму. Інших деталей та фінансових умов трансферу  псесслужба «Труа» не розголошує.

 

Молодий футболіст теж повідомив в соцмережі про таку знакову подію. В «Інстаграмі» він зазначив: «Нова сторінка моєї  футбольної кар’єри. Дякую всім, хто поруч». І вже навіть поділився першими фото з тренування. Однак детальніше розповісти про свої враження нам поки не зміг. Відтепер кожне інтерв’ю має погоджувати з клубним прес-аташе. Такі там прописані правила.

Про перехід  форварда команди «Рух»  до Франції стало відомо ще в березні. Президент львівського клубу Григорій Козловський в інтерв’ю відкрив деякі подробиці трансферу:

«Ми продали [Кухаревича] за хороші гроші. Дуже хороші. Це шестизначна цифра. Мені гріє душу те, що я показав, що навіть у 19-річному віці ми будемо віддавати футболістів. Якщо вони будуть затребувані топ-клубами, це здорово. Якби в Україні давали за Кухаревича навіть 10 [мільйонів], а в Європі – один, я б віддав все одно його в Європу». Ще раніше він розповідав, що окрім трансферної суми, прописаний цілий ряд привабливих бонусів для «Руху». Також залишились права на отримання відсотків від майбутніх продажів Миколи.

Молодий футболіст разом з українською командою провів 18 матчів. Крім того, в минулому сезоні Микола зіграв п’ять поєдинків за молодіжну збірну України, в яких забив три голи.

Нова команда нашого земляка – дебютант французької Ліги 1. В минулому сезоні вона посіла перше місце в Лізі 2 і завоювала путівку в елітний дивізіон. Перший тур нового чемпіонату «Труа» проведе 8 серпня проти зіркового «ПСЖ». Команда входить в «City Football Group» – компанію, що володіє десятьма клубами, в тому числі і «Манчестер Сіті», де грає ще один українець Олександр Зінченко.

 

Написала вірш для олімпійців



 

Український прапор майорить в олімпійському Токіо. Вже 23 липня в столиці Японії стартують XXXII Літні Олімпійські ігри. А напередодні  Національний олімпійський комітет України закликав уболівальників підтримати  нашу збірну. Серед тих, хто записав відео-побажання для олімпійців, обрали трьох переможців. У їх числі активна дубровичанка Тетяна Островець. Дівчина написала щирий та емоційний вірш для українських спортсменів. За що отримала пам’ятний презент.

«Ура! Вже вдруге влітку виграю призи від НОК України! Долучайтесь до активностей і заряджайтесь позитивом!», – написала Тетяна у «Фейсбуці».

 

Сторінку підготувала Леся КОНДРАТИК


Немає коментарів:

Дописати коментар