пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 



Отримали свідоцтва державного зразка та відмінні практичні навички

Продавець – найбільш поширена професія серед торговельних  працівників, на даний час вона й найбільш популярна. Сучасний професійний продавець – це кваліфікований спеціаліст у галузі товарознавства, консультант і помічник покупця. Щоб бути конкурентоздатними на ринку праці, продавці повинні робити все, щоб задовольнити потреби клієнтів: бути ввічливими, вміти спілкуватись, досконально володіти інформацією про якість продуктів тих чи інших виробників, давати поради, пропонувати та переконування в необхідності покупки тих чи інших товарів, відчувати настрій покупця, запобігати конфліктним ситуаціям.

Часто спостерігаю за роботою продавчинь-землячок. Робота у магазині непроста. А як відчули ми важливість цієї професії під час пандемії. Коли все довкола було зачинено, то продовольчі магазини продовжували працювати на благо людей.

Ми приходимо у магазин з різним настроєм і хочемо, щоб нас розуміли. Продавець, перш за все, психолог. У будь-якій ситуації він повинен бути стриманим і терплячим. Одним з найважливіших його вмінь – це вміти спілкуватися культурно, але ненав’язливо. Часто на роботу у магазини приходять люди без навчання на спеціальність продавця. Крихта за крихтою вони самотужки опановують цю професію. Дуже добре, коли за плечима є певна школа, навчання і досвід. Це сприяє роботі.

Нещодавно у Сарненському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Продавець (з лотка, на ринку)».

Безробітні, направлені на навчання Дубровицькою районною філією Рівненського обласного центру зайнятості, отримали не лише професійну кваліфікацію, але й чудову нагоду якісно змінити своє життя, офіційно працевлаштуватися за новою професією.

За словами викладачки Тамари Якубович, усі жінки відповідально та активно опановували нові професійні знання, чудово адаптувалися і до дистанційного формату занять. Успішні теоретичну підготовку та практичні знання випускниці продемонстрували на державній кваліфікаційній атестації. Рівень професійних знань оцінювали директор ДП «Споживач», голова державної кваліфікаційної комісії Галина Дашук, методистка РЦПТО Валентина Кузнєцова, викладачки Тамара Якубович та Ірина Александрович.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар